Hlavní obsah

Biatlon znovu v Novém Městě na Moravě. Výsledky závodů 7. dílů světového poháru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Světový pohár se opět navrací do České republiky, přesněji do Nového Města na Moravě. Jako 7. podnik SP sezony 2022/2023 odstartoval ve čtvrtek 2. března, jeho poslední závody proběhly v neděli 5. března. Kompletní informační servis včetně online přenosů z akce sledujte na Sport.cz

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Markéta Davidová na MS v Oberhofu.

Článek

Po dvouleté pauze se světový biatlon opět představil v Novém Městě na Moravě. Pomyslná generálka před světovým šampionátem, které moravské město hostí příští rok, dopadla na jedničku. A to i přes absenci cenného medailového kovu v české výpravě.

Během čtyř dnů se v biatlonovém areálu otočilo na 84 000 fanoušků, kteří dokázali vytvořit skvělou atmosféru. Ostatně tu si chválil i aktuálně nejlepší biatlonista světa Johannes Thinganes Bö.

A právě sedmnáctinásobný mistr světa bodoval i v českém závodě, kdy opanoval jak sprint, tak stíhací závod. V ženské kategorii ho zdárně napodobila reprezentační kolegyně Marte Olsbuová Röiselandová.

Z českých závodníků se nejlépe dařilo Markétě Davidové, která si ve stíhacím závodě vyjela 8. místo. Slušné umístění pak přidala také smíšená štafeta, která skončila sedmá.

Výsledky 7. dílu SP - Nové Město na Moravě

Datum a časZávod
čtvrtek 2. března, 16:10Sprint mužů (10 km) - VÝSLEDKY
pátek 3. března, 16:10Sprint žen (7,5 km) - VÝSLEDKY
sobota 4. března, 13:50Stíhací závod mužů (15 km) - VÝSLEDKY
sobota 4. března, 15:45Stíhací závod žen (10 km) - VÝSLEDKY
neděle 5. března, 11:30Smíšená štafeta - VÝSLEDKY
neděle 5. března, 15:15Smíšená štafeta dvojic - VÝSLEDKY

Fanoušci viděli biatlon v akci již ve čtvrtek 2. března v 16:10 hod., kdy se jel sprint mužů. Nejkratší trať na ženy čekala ve stejném čase následující den. V sobotním programu začali opět muži, a to ve stíhacím závodě, ženy do stopy vyrazily o cca dvě hodiny později. Neděle pak patřila nejprve smíšeným štafetám a následně smíšeným štafetám dvojic.

Naposledy se světový biatlon v tuzemsku představil v březnu roku 2021. Sezona zkomplikovaná pandemií koronaviru přinesla Novému Městu na Moravě dokonce dva díly světového poháru za sebou. Oba se však musely uskutečnit bez přítomnosti diváků.

Nominace českého týmu

Nominace českého týmu pro závody v Novém Městě na Moravě byla stejná, jako byla na MS v Oberhofu. Do bílé stopy se po zranění navíc vrací Jessica Jislová, která měla problémy s mezižeberními svaly.

Nominace - Nové Město na Moravě
Ženy
Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Tereza Vinklárková, Tereza Voborníková
Muži
Michal Krčmář, Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík

Vstupenky - SP v Novém Městě na Moravě

Biatlonový svátek je v Novém Města na Moravě hojně navštěvovaný. Kapacita tribun Vysočina Arény je na 15 000 stojící diváků. Vstupenky jsou ještě nyní k dispozici na oficiální stránkách závodu. Jejich cena se odvíjí od typu sektoru i počtu dní.

Permanentky pokrývající vstup na celý program lze pořídit od ceny 1200 Kč, horní hranice se ve VIP sektoru pohybuje u 15 000 Kč. Jednodenní lístky se pak nacházejí na úrovni nižších stovek korun.

Kde sledovat biatlon v TV a online

Přenosy z biatlonových závodů standardně pokrývá Česká televize na svém sportovním kanále ČT Sport. Ne jinak tomu bude i v případě Světového poháru v Novém Městě na Moravě. Všechny závody tak uvidíte v přímém přenose.

Reklama