Hlavní obsah

Soukalovou nadchla paráda Davidové. Teď zaútočí na nejvyšší příčky, věří legenda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český biatlon zatím na olympiádě v Pekingu zůstává bez medaile. Po fiasku v úterní štafetě mužů, přišlo mírné povzbuzení v podání ženského kvarteta, v němž se blýskla především Markéta Davidová. Její slavná předchůdkyně Gabriela Soukalová věří, že současná nejlepší reprezentantka ještě zaútočí na podium v sobotním závodě s hromadným startem.

Gabriela Soukalová o výkonu Markéty DavidovéVideo: Sport.cz

 
Článek

Češky ve středečním závodě štafet dojely na osmém místě. „Je dobře, že se podařilo napravit reputaci po závodě mužů," řekla pro Sport.cz ve studiu Ledový Peking Soukalová s poukazem na úterní závod, v němž čeští muži byli potupně z olympijského klání staženi.

Finišmanka štafety Lucie Charvátová hodnotila výsledek tak, že „nenadchne, ani neurazí." Nicméně velmi spokojená mohla být ze svého individuálního výkonu Davidová, která štafetu vytáhla ze sedmnácté příčky až na páté místo.

„To, co předvedla Markéta Davidová, bylo skvělé. Najednou mám zase naději, že ten příští závod bude vydařený a že se bude na co těšit," nadchl Soukalovou výkon 25leté rodačky z Jablonce nad Nisou.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Markéta Davidová na druhém úseku české štafety na olympijských hrách v Číně.

Dvojnásobná mistryně světa a olympijská medailistka věří, že by Davidová mohla na závěr olympiády zajet svůj nejlepší závod.

„Je vidět, že se rozjíždí, že síly úplně neztratila. Je fajn se utvrdit, že je momentálně ve velké formě," chválila Soukalová.

„Myslím, že je pro ni je štafetový závod super z hlediska psychiky pro ten další start, takže věřím, že bude jedna z kandidátek na nejvyšší příčky," dodala někdejší šampionka.

Reklama

Související témata: