Hlavní obsah

Světový pohár v biatlonu vrcholí! Poslední závody sezony bude hostit Norsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oči biatlonové veřejnosti se přesouvají do Norska, kde se od pátku do neděle pojedou poslední závody dlouhé olympijské sezony. Ovládne Francouz Fillon Maillet další dvě disciplíny? Zvádne Norka Röiselandová odrazit nápor sester Öbergových? A jak do bojů o křišťálové glóby promluví čeští závodníci? Zde najdete všechny potřebné informace k poslednímu dílu SP.

Foto: Biathlonworld, Facebook

Získá Marte Olsbu Roiselandová velký křišťálový globus?

Článek

Kde jinde by měl Světový pohár v biatlonu vyrcholit než právě v Norsku. Holmenkollen je už tradičně jednou z posledních zastávek elitních biatlonistů v sezoně, legendární lyžařské středisko na předměstí Osla každoročně láká tisíce diváků.

Světový pohár se do Osla vrací po dvou letech. Naposledy zde Světový pohár vrcholil v roce 2019, o rok později byly závody zrušeny kvůli pandemii koronaviru.

Program 10. dílu SP v biatlonu v Oslu 2022

Finální díl Světového poháru 2021/22 začíná v pátek 18. března sprintem žen, na který naváže sprint mužů. Biatlonovou sezonu uzavřou nedělní závody s hromadným startem.

Program SP v Oslu
Datum a časZávod
18. března, 15:45Sprint žen (7,5 km) - VÝSLEDKY
18. března, 15:45Sprint mužů (10 km) - VÝSLEDKY
19. března, 12:50Stíhací závod žen (12,5 km) - VÝSLEDKY
19. března, 15:00Stíhací závod mužů (15 km) - VÝSLEDKY
20. března, 12:50Hromadná start žen (12,5 km)
20. března, 15:00Hromadný start mužů (15 km)

Quentin Fillon Maillet si sice zajistil triumf v celkovém hodnocení Světového poháru již minulý týden v Estonsku, v Oslu ho však čeká útok na malý křišťálový globus také ve sprintu i v závodě s hromadným startem. Devětadvacetiletý Francouz už má malý glóbus ze stíhačky a v Holmenkollenu bude útočit na ještě lepší ukončení už tak parádní sezony.

Velký boj o body slibují v Holmenkollenu závody žen, kde je ve hře nejen velký křišťálový globus, ale také dílčí triumfy ve sprintu a v závodě s hromadným startem. Největší favoritkou je Norka Marte Olsbu Röiselandová, které k zisku celkového prvenství stačí ve třech závodech získat 99 bodů z celkových 180 možných. V dílčím hodnocení závodů s hromadným startem zatím vede Italka Wiererová.

Aktuální pořadí v nerozhodnutých disciplínách žen
Celkové pořadíBSprintBHromadný startB
M.O. Roiselandová807M.O. Roiselandová364D. Wiererová123
E. Öbergová725E. Öbergová316E. Öbergová120
H. Öbergová618H. Öbergová304J. Braisazová-Bouchetová102
D. Alimbekavová589A. Chevalierová-Bouchetová249A. Chevalierová-Bouchetová99

Češi v Oslu

Šanci na umístění v první desítce šampionátu má stále Markéta Davidová, která z dvanáctého místa ztrácí na desátou Fracouzku Chevalierovou-Bouchetovou 91 bodů. K obhajobě konečného jedenáctého místa z minulé sezony momentálně chybí Davidové 23 bodů.

Aktuální pořadí českých biatlonistů v celkovém hodnocení SP

MužiŽeny
28. Michal Krčmář12. Markéta Davidová
64. Adam Václavík19. Jessica Jislová
65. Jakub Štvrtecký70. Lucie Charvátová
Mikuláš Karlík (nebodoval)72. Eva Puskarčíková
Vítězslav Hornig (nebodoval)88. Tereza Voborníková
Milan Žemlička (nebodoval)89. Tereza Vinklárková
Jonáš Mareček (nebodoval)98. Eliška Teplá

Reklama

Související témata: