Hlavní obsah

Speciální oslava pro německé publikum. Biatlonový hrdina budil pozornost

Oslavu dalšího triumfu si chtěl vychutnat něčím mimořádným. Nor Johannes Thingnes Bö po bezchybném výkonu vyhrál stíhací závod na MS s velkým náskokem před konkurencí a pár metrů před cílem v klidu mohl předvést jásavou pózu à la Erling Haaland.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Johannes Thingnes Bö si před cílem mohl dovolit i oslavné gesto.

Článek

Ne všichni ale měli hned jasno, o co jde. S odstupem po zisku 15. titulu mistra světa vysvětloval biatlonista norským médiím, o čem vlastně bylo gesto v závěru závodu.

Fotbaloví fandové byli více v obraze. Před více než rokem se totiž v podobné pozici, v pokleku a s ukazováčkem namířeným směrem k publiku a fotografovi, přičinil kanonýr Haaland o dodnes známý záběr, který se stal virálním.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Erling Braut Haaland (@erling.haaland)

Instagramový příspěvek s fotografií z bundesligového zápasu Borussie Dortmund s Wolfsburgem byl dosud lajkován více než dvěma miliony lidí. Nebezpečný střelec Haaland byl miláčkem dortmundských fanoušků. Než odešel do Manchesteru City loni v létě dal v 67 ligových zápasech za Dortmund 62 gólů.

Bö přiznal, že v Oberhofu také chtěl najít cestu k německým fanouškům. "Haaland je extrémně top, zvláště v Německu. Možná na tom nejsem jako on, ale jsem dobrá dvojka," vtipkoval Nor.

Dnes může svoji bilanci vylepšit v individuálním závodě na 20 km.

Reklama

Související témata: