Hlavní obsah

Strach biatlonových hvězd sílí. Vypomoct musel soukromý tryskáč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V táboře nejúspěšnější výpravy poslední zimní olympiády se před hrami v Pekingu šíří obavy a panika. Norskému týmu se komplikuje odlet lyžařských hvězd, které se kvůli nákaze v reprezentaci ocitly v karanténě. Stejnému osudu se snaží vyhnout severské biatlonové medailové naděje a sáhly proto po luxusním řešení.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Norská biatlonistka Marte Olsbuová Röiselandová patří ke žhavým medailovým adeptkám pro hry v Pekingu.

Článek

Vedoucí žena Světového poháru Marte Olsbuová Röiselandová spolu s olympijskou vítězkou a desetinásobnou mistryní světa Tiril Eckhoffovou se v obavě před nákazou vrátily ze soustředění z Itálie raději soukromým tryskáčem.

Chtěly se vyhnout hromadnému letu a s tím spojeným větším rizikem nákazy.

Pro server Nettavisen to potvrdil manažer Röiselandové Mads Nesset. „Olympiáda už brzy začne, nemůžeme riskovat, že by se děvčata nakazila," uvedl manažer.

O soukromý let dvou hvězd žádal i norský biatlonový svaz.

„Hledali jsme vhodného dopravce a nakonec jsme našli společnost, která uhradila polovinu nákladů. Na uhrazení letu se podíleli také sponzoři," prozradil Nesset.

„Mám velké štěstí na schopné lidi kolem sebe, kteří mi tohle dokázali zařídit. Teď už jen zůstat zdravá a v pořádku se dostat do Číny," oddechla si Röiselandová.

Ze soukromého letu dvou biatlonistek napříč Evropou jistě nebudou mít radost ekologicky uvědomělí občané, nicméně ani ekonomicky nešlo o levnou záležitost.

„Kolik to stálo? Zadarmo to nebylo. Pár korun na to padlo, ale nechci říkat konkrétní částku," vykrucoval se manažer.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.