Hlavní obsah

Strach o zmizelého biatlonistu roste! Možná už není mezi živými, tuší expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už dlouhých 75 dní norská policie marně pátrá po talentovaném biatlonistovi Eivindu Sporalandovi, který je nezvěstný od 19. března. Během tohoto období vyšetřovatelé nezaregistrovali žádnou aktivitu na bankovních účtech zmizelého ani na jeho mobilním telefonu, který byl nalezen během Velikonoc. Podle expertů tak každým dnem významně roste nebezpečí, že mladík už je po smrti.

Foto: Profimedia.cz

Biatlon (ilustrační foto)

Článek

Více světla do případu zatím nevnesly ani stopy, které policie zajistila v dubnu. Vedle nálezu biatlonistova smartphonu byla mezi nimi také vyloupená horská chata v Gausdalu, odkud zmizely „jen věci nízké hodnoty, potřebné k přežití v přírodě", takže vyšetřovatelé připouštěli spojitost tohoto činu se Sporalandovým zmizením. Přestože policie nadále přijímá tipy od občanů, posun v případu nenastal.

„Nezbývá nám nic jiného, než čekat. Dokud nebudeme vědět, co se stalo, budeme lpět na naději, že je stále naživu. Možná ušel dlouhou cestu, ale má vynikající schopnost přežití," cituje zoufalé rodiče list Gudbrandsdolen Dagningen. Ti před časem v interview pro dánskou TV2 připustili, že jejich syn v poslední době bojoval s psychickými problémy, a ještě den před svým zmizením navštívil v nemocnici specialistu.

Dvaadvacetiletý biatlonista pochází ze Sandnes, ale přestěhoval se do Lillehammeru kvůli sportovní kariéře, kterou kombinuje se studiem v Gjöviku, Jeho největším dosavadním úspěchem je stříbro z juniorského MS v roce 2021. Naposledy byl spatřen doma, odkud měl zamířit do Balbergu, kde bylo nalezeno jeho auto.

„Je velmi obtížné si představit, jak může jednat, protože lidé s duševními poruchami se jen zřídka řídí logikou. Z čistě policejního hlediska je pravděpodobné, že Eivind měl nehodu, a už očekávají, že ho naleznou spíš mrtvého než živého. Právě jeho duševní rozpoložení ale může být důvodem, proč nikomu neřekl, kde se nachází," domnívá se expert Jörn Lier Hols.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články