Hlavní obsah

Děsivé okamžiky. Biatlonistku přepadl medvěd. To je konec, loučila se se životem

Děsivý zážitek se šťastným koncem má za sebou finská biatlonistka Erika Jänkäová, kterou během tréninku v lese přepadl medvěd. Šelma ale nakonec vyděšené sportovkyni nijak neublížila.

Foto: Jim Urquhart, ČTK/AP

Finskou bitlonistku Eriku Jänkäovou přepadl medvěd. Ilustrační foto.

Článek

Sedmadvacetiletá biatlonistka se pochlubila s nebezpečným setkáním na svém instagramovém účtu. Přihodil se jí v lese poblíž Kuhmo. „Běžela jsem se sluchátky na uších a z ničeho nic jsem viděla nějakých deset metrů od mě medvěda," svěřila se závodnice se svým zážitkem listu  Kuhmolainen.

Chlupáč ji prý nejprve ignoroval, pak se ale vydal přímo k ní. Jänkäová si možná zachránila život tím, že zachovala chladnou hlavu a jednala podle doporučení expertů, jak si v podobné situaci počínat. Lehla si na zem a nehýbala se.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Erika Jänkä (@erikajanka)

„Cítila jsem ho na kotníkách a na nohách. Říkala jsem si: Tohle je můj konec," popisovala své pocity, když ji medvěd začal zblízka očichávat. Naštěstí zůstalo jen při tom, následně šelma odešla pryč.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Erika Jänkä (@erikajanka)

„Včerejší zážitek z přírody mi zůstane v paměti hodně dlouho. Nemůžete se připravit na takový okamžik silného strachu o život. Fyzicky jsem ale naštěstí v pořádku, nemám žádné zranění. Nemám teď slov, ale jsem vděčná za to, co jsem se dříve naučila o setkání s divokými šelmami v přírodě," kvitovala biatlonistka na svém instagramovém účtu, že jí znalosti o správném chování při setkání s medvědem nejspíš zachránily život.

Reklama

Související témata: