Hlavní obsah

Talentovaný biatlonista je stále nezvěstný. Policie má ale nové stopy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Norsku se stále nepodařilo najít talentovaného biatlonistu Eivinda Sporalanda, který je nezvěstný od 19. března. Pátrání policie a veřejnosti, do něhož se zapojili i členové biatlonové komunity, zatím k úspěchu nevedlo. Nicméně podle policie se podařilo nalézt nové stopy, které by mohly přinést posun.

Foto: Archiv Eivinda Sporalanda

Eivind Sporaland je stále nezvěstný

Článek

Televize NRK a list Gudbrandsdolen Dagningen přinesly informaci, že během Velikonoc byl nalezen závodníkův smartphone, což potvrdila i šéfka vyšetřování Ragnhild Ourenová. Ta nicméně odmítla upřesnit, kde byl telefon nalezen.

„Telefon patří nezvěstné osobě a byl nalezen náhodnými kolemjdoucími," uvedla Ourenová pro NRK.

Další novou stopou je vyšetřování vloupačky do horské chaty v Gausdalu, která by podle policie mohla se Sporalandovým zmizením souviset.

„Z vyloupené chaty zmizely jen věci nízké hodnoty. Osoba, která do ni vstoupila, si odnesla jen věci potřebné k přežití v přírodě," pokračovala policistka.

„Nemáme ale ponětí, kde může (Sporaland) být. Budeme pátrat v oblasti, kde byl nalezen mobilní telefon, až to bude vzhledem ke sněhovým podmínkám možné. Stále přijímáme tipy od občanů. Pokud někdo objeví podobné vloupačky do chat, jako je ta v Gausdalu, nechť nás kontaktuje," dodala Ourenová

Sporaland byl naposledy spatřen doma v Lillehammeru, odkud měl zamířit do Balbergu, kde bylo nalezeno jeho auto.

22letý biatlonista pochází ze Sandnes, ale přestěhoval se do Lillehammeru kvůli sportovní kariéře, kterou kombinuje se studiem v Gjöviku, Jeho největším dosavadním úspěchem je stříbro z juniorského MS v roce 2021.

Reklama

Související témata: