Hlavní obsah

Švédská biatlonistka Nilssonová má koronavirus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neradostná zpráva zaskočila elitní švédskou biatlonistku Stinu Nilssonovou hned na úvod přípravy na novou sezonu. Olympijská vítězka z Pchjongčchangu a dvojnásobná mistryně světa v běhu na lyžích, která na biatlon přesedlala před dvěma lety, má pozitivní test na koronavirus a čeká ji nucená pauza.

Foto: TT News Agency/Alamy Live, Profimedia.cz

Švédská biatlonistka Stina Nilssonová na střelnici.

Článek

Osmadvacetiletá závodnice informaci zveřejnila ve středu večer na svém oficiálním instagramovém účtu. „Skoro dva a půl roku jsem se covidu úspěšně vyhýbala, teď ale přišla řada i na mě. Doufám v brzké uzdravení,“ napsala Nilssonová pod snímek, na němž se smutným výrazem ve tváři drží v ruce pozitivní test.

A tak zatímco zbytek švédské biatlonové reprezentace polyká tento týden tréninkové dávky na Krétě, zdrcená Nilssonová zůstala doma v posteli.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený stinanilssoons (@stinanilssoons)

Dřívější hvězdná běžkyně na lyžích se postupně propracovává mezi elitu i v konkurenci nejlepších biatlonistek. Ve Světovém poháru debutovala Nilssonová v březnu loňského roku v Östersundu a letos v březnu vybojovala první stupně vítězů poté, co v Kontiolahti skončila ve sprintu třetí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.