Hlavní obsah

Trapas. Udělala jsem ze sebe hlupáka, rozčílil biatlonistku Brorssonovou zkrat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I na seniorském mistrovství světa lze udělat chybu, která patří spíš do žákovských přeborů. Na biatlonovém šampionátu v Novém městě na Moravě se přihodila dokonce olympijské šampionce Moně Brorssonové ze Švédska.

Stíhačka žen na 10 kilometrůVideo: Česká televize

 
Článek

Zkušená 33letá závodnice, která má ve sbírce zlato a stříbro z olympijských štafet, obsadila v nedělní stíhačce až 39. místo. Nejenže nepodala nijak oslnivý výkon, ale předvedla i málo vídaný zkrat, který si sama jen těžko dokázala vysvětlit.

„Jela jsem o jedno trestné kolo víc, než jsem měla. Je to trapas, stydím se za to,“ soukala ze sebe Brorssonová v rozhovoru pro švédskou televizi SVT, když zjistila, že na střelnici minula celkem čtyři terče, ale odjela pět trestných kol.

„Udělala jsem ze sebe hlupáka. Po třetí střelbě jsem měla jet jen dvě kola, ale objela jsem tři. Trochu jsem ztratila hlavu. Najednou jsem si říkala: Kolik už jsem jich vlastně odjela? Radši jsem jela dál, než abych měla o jedno méně, než jsem měla mít,“ vykládala dále.

Zaváhání své kolegyně v cíli moc nechápala ani krajanka Hanna Öbergová. „Nemyslím si, že by se mi tohle někdy stalo. Je to trochu hloupé, ale zase lepší zajet o jedno kolo navíc, než mít o jedno méně, než je nutné,“ komentovala Öbergová.

Posun do patnáctky je pro mě neuvěřitelnej. Byl to přesně ten závod, který sednul, pochvalovala si Tereza VoborníkováVideo: Sport.cz

Nešťastný byl ze situace i reprezentační kouč Švédek Johannes Lukas. „Samozřejmě je to škoda, není to pro ni dobré. Zbytečně ztratila 22 až 23 sekund. Podle mě trochu ztratila koncentraci. Na trestných kolech se pohybuje spousta lidí. Ale tohle by se zkrátka nemělo stávat,“ řekl kouč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články