Hlavní obsah

Tvrdé následky pádu. Biatlonovou stálici Eberharda čeká dlouhá pauza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elitní rakouský biatlonista Julian Eberhard vynechá kvůli pohmožděným žebrům nadcházející závody Světového poháru v Hochfilzenu Jeho místo ve výběru alpské republiky zaujme náhradník Lucas Pitzer, informuje Rakouský biatlonový svaz.

Foto: Profimedia.cz

Julian Eberhard s bronzovou medailí ze závodu s hromadným startem při MS ve Švédsku.

Článek

Pětatřicetiletý Eberhard, bronzový medailista ze závodu s hromadným startem na MS v roce 2019, měl minulý týden ve druhém ze sprintů v Östersundu těžký pád, při kterém utrpěl i lehčí otřes mozku.

"Dělali jsme s lékaři všechno možné, ale nelepší se to, naopak, cítím se snad ještě hůř. Brutální bolest mě omezuje, střelbu vleže si v tomhle stavu ani neumím představit," přiblížil Eberhard tamním médiím.

Foto: Český biatlon/Igor Stančík

Markéta Davidová na trati sprintu SP v Östersundu.

Čtvrtý muž olympijského závodu ve sprintu z Pchjongčchangu se neobjeví ani při následující zastávce seriálu ve francouzském Annecy a návrat plánuje až v lednu příštího roku při SP v Oberhofu.

V Hochfilzenu, který se potýká s přívalem sněhové nadílky, jsou od pátku do neděle na programu sprinty, stíhací závody a štafety. Zúčastní se jich i český tým v čele s Markétou Davidovou a Michalem Krčmářem.

Reklama

Související témata: