Hlavní obsah

Velká vlajka a dresy s podobiznou. Štvrtecký spoléhá i na svůj valašský fanklub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude zřejmě jediným Čechem, který si letos zazávodí na mistrovství Evropy i světa. Byť mezi biatlonisty otevřený kontinentální nemá šampionát takovou prestiž, Jakub Štvrtecký uvítal, že se před cestou do Nového Města na Moravě mohl představit ve slovenském Osrblie.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jakub Štvrtecký na tréninku ve Vysočina areně.

Článek

„Byl jsem celkem rád, stíhačka se tam povedla a sebevědomí je lepší,“ vyprávěl pětadvacetiletý Štvrtecký před sobotním sprintem (od 17.05), v němž bude jedním ze českého kvarteta na startu.

V Osrblie se při stíhačce posouval ze 39. místa po sprintu až na dvanácté. „Štafety už jsem nejel, tak myslím, že z toho můžu spíš těžit a pomůže mi to víc, než kdybych zůstával ve výšce a trénoval tam,“ přemítal Štvrtecký, jenž po nepovedeném vytrvalostním závodě v Anterselvě v italském středisku na rozdíl od zbytku týmu nezůstával.

I ve slovenském rudohoří si mohl zvykat na závodění v teple, však na start sobotního závodu avizuje meteorologická předpověď osm stupňů. „Na mistrovství Evropy bylo také přes den teplo. Ale jelikož přes noc mrzlo, sníh byl celkem pevný a jezdili jsme spíš po ledu,“ zvyká si na náročnější podmínky.

Pětadvacetiletý Štvrtecký, jenž byl tuto zimu ve Světovém poháru nejvýše třicátý, startuje už na svém pátém mistrovství světa, nejpovedenější šampionát zažil vloni v Oberhofu, kde byl ve sprintu patnáctý. Teď se navíc bude moct opřít i o svůj osobní fanklub, který bude ve Vysočina areně vidět.

„I slyšet. Tipuju, že dorazí tak deset až patnáct členů rodiny. Budou mít dresy s mojí podobiznou a velkou vlajku,“ popisuje biatlonista z Velkých Karlovic.

Reklama