Hlavní obsah

Velký debut. Norské barvy bude v Ruhpoldingu hájit opěvovaný supertalent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norsko je dlouholetou biatlonovou velmocí a studnice jeho talentů je, zdá se, bezedná. V dalším dílu Světového poháru, který se koná tento týden v německém Ruhpoldingu, tasí z rukávu další eso: barvy severské země bude v prestižním seriálu premiérově hájit Maren Kirkeeideová. Teprve 19letá závodnice si účast v elitním týmu vydobyla skvělými výkony v nižším IBU Cupu, jehož klasifikaci vévodí.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Norská biatlonistka Ingrid Landmark Tandrevoldová bude mít v další zastávce SP v Ruhpoldingu v týmu mladou debutantku.

Článek

Zpráva Norského svazu biatlonu o debutu teenagerky Kirkeeideové ve Světovém poháru není pro tamní závodní špičku překvapením. „Jsem rád, že dostává šanci, protože má ohromný potenciál, je výborná běžkyně a vzhledem ke svému věku i jistá na střelnici. Jsem přesvědčen o tom, že o ní ještě hodně uslyšíme a v budoucnu může být jednou z největších hvězd našeho sportu," prorokuje Kirkeeideové zářivou kariéru krajan a dosavadní suverén letošního ročníku SP Johannes Thingnes Bö.

Mladá norská biatlonistka slavila v IBU naposledy o uplynulém víkendu na Slovensku, kde vyhrála supersprint a v celkové klasifikaci vede s 366 body před Gilonne Guigonnatovou z Francie (352). K triumfu následně pomohla v Breznu-Osrblí i smíšené štafetě. V norském týmu pro SP v Ruhpoldingu nahradí Emilii Kalkenbergovou.

Norský ženský biatlonový tým kvůli přetrvávajícím zdravotním komplikacím postrádal v úvodu nové sezony dvě hlavní opory. Trojnásobná olympijská vítězka, jedenáctinásobná mistryně světa a obhájkyně velkého křišťálového glóbu Marte Olsbuová Röiselandová se vrátila do seriálu SP až minulý týden v Pokljuce, další hvězda výběru Tirill Eckhoffová ještě comeback stále odkládá.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články