Hlavní obsah

Vždycky to tu bylo bláznivé! Davidová se těší na kotel i nerozlučnou parťačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po prvním vrcholu v podobě mistrovství světa v Oberhofu pár dnů odpočinku a už se Markéta Davidová chystá na další velký biatlonový zážitek. Domácí Světový pohár v Novém Městě na Moravě po více než čtyřech letech opět i s bouřlivými diváky, kteří jsou natěšeni zejména na českou jedničku posledních sezon.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Markéta Davidová při tréninku v Novém Městě na Moravě.

Článek

Jak jste zvládla nabrat síly po téměř dvoutýdenním světovém šampionátu?

Po návratu z Oberhofu jsem byla trochu nachlazená, ale pak už jsem se zapojila do tréninku, abych z toho nevypadla.

Na jak dlouho vás nachlazení vyřadilo z přípravy?

Úplně nevyřadilo. Jen jsem věděla, že musím trochu zvolnit a odpočinout si.

Jislová to zkusí
Složení českých biatlonistů pro domácí SP v Novém Městě na Moravě zůstává stejné jako na mistrovství světa s výjimkou Elišky Václavíkové, která odcestovala na IBU Cup do Kanady. Ve hře je varianta, že by se vrátila do sezony Jessica Jislová, která kvůli problémům v oblasti žeber musela MS oželet. Rozhodne dnešní trénink. „Už byla na páse v Jablonci, pokud se bude cítit dobře a bude chtít nastoupit, možnost startu tu určitě je. Závodník musí sám vědět, jak se cítí, určitě bychom neměli přehnané nároky,“ říká sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář.

Byl čas zajít i za vašimi oblíbenými koňmi?

Byla jsem u nich, trochu jsem odpočívala, viděla se s rodinou a pak už trénovala, nic jiného se stihnout nedá.

Je pro vás domácí Světový pohár speciální?

Částečně speciální je, když se jede v Česku, těším se na to. Sice je to svěťák jako každý jiný, ale bude tu spousta známých tváří a bude nabito, v tom je to jiné.

Je pro vás velký rozdíl závod s diváky a bez nich? Poslední dva Světové poháry se tu kvůli covidu jely před prázdnými tribunami…

Záleží, jak moc blízko diváci jsou. Tady bývají docela blízko, a co si vybavuju ty závody před diváky, bylo to tu vždycky bláznivé.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Markéta Davidová při debatě s Lucií Charvátovou.

Svůj nejlepší výsledek jste tu zajela v roce 2020, kdy fanoušci na tribuny nesměli… Ve sprintu jste skončila třetí.

Úplně detailně si ten závod nepamatuju, myslím, že tehdy pršelo. A byly to vlastně první závody bez diváků, to jsme ještě nikdo nevěděli, co nás čeká v dalších letech.

V jakém jste aktuálně rozpoložení? Na mistrovství světa jste sice na medaili nedosáhla, ale zejména z posledního závodu s hromadným startem jste si odnášela dobré pocity…

Jenže v biatlonu je každý závod jiný, takže to, jak jsem závodila naposledy, vůbec nic neříká o tom, jak budu závodit teď. Stejně si nikdy žádné konkrétní číselné cíle nedávám.

V sobotu se sem chystá velká sláva, když konečně převezmou medaile ze Soči členky ženské štafety. Předpokládám, že hlavně na setkání s vaší kamarádkou Evou Puskarčíkovou se těšíte…

No jasně! Evka už má naplánované všechno, kdy se uvidíme, jak se uvidíme. (úsměv) Moc se těším na ni i na předávání, snad to půjde časově skloubit, abych ho viděla.

Reklama

Související témata: