Hlavní obsah

Zase jen kecáš, otočil se Tarjei Bö na poraženého Švéda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okolí zbystřilo, ostřeji znějící slova padala v cílovém prostoru po velké norské parádě ve stíhacím závodě mužů na biatlonovém MS v Novém Městě na Moravě. „Zase jen kecáš,“ otočil se zpovzdálí naslouchající Tarjei Bö na Švéda Sebastiana Samuelssona, který poskytoval rozhovor švédským novinářům a rozjel výměnu názorů na vzdálenost pár metrů. Zůstalo ale tradičně jen u více méně přátelského hecování.

Stíhačka mužů na 12,5 kilometruVideo: Česká televize

 
Článek

Pět Norů vepředu, za nimi Samuelsson, který už nestačil atakovat Tarjeie Böa, který byl před ním na páté pozici. Scházelo mu na něj skoro deset sekund.

„Kdyby to bylo v posledním kole o zlato, porazil bych ho. To bych měl motivaci navíc, kterou jsem potřeboval,“ říkal Samuelsson, který moc dobře věděl, že v mixzóně poblíž stojí a jiným médiím rozhovor dává právě jeho nejbližší soupeř z tratě. Starší z fenomenální bratrské dvojice to nenechal bez odezvy. „To je zas keců,“ reagoval takřka okamžitě a také dostatečně hlasitě na adresu holedbajícího se soupeře, na kterého zbyl titul nejlepšího - jak píšou zahraniční média - Nenora.

Švéd stejně jako všichni ostatní byl ve stíhačce jen do počtu, třemi chybami v závěru promarnil medailové šance. Oživil aspoň vášnivé debaty mezi zástupci dvou biatlonových velmocí.

Norská a švédská biatlonová esa mezi sebou už řadu let vedou intenzivní debaty. Výpady přicházejí z obou stran. Ovšem většinou v přátelském duchu. „Vždycky máš tolik řečí. Věříš vůbec sám tomu, co říkáš?“ nešetřil Bö troufalého rivala.

Švéd si vzápětí postěžoval na chování Norů, zejména právě Tarjeie Böa. „Na trati byl dnes hodně naštvaný. Měl dojem, že my Švédové jsme mu schválně překáželi.“

Nor znovu kontroval: „No jo. V posledním kole jsem ho porazil a pak přichází s tímhle. Typický Sebbe!“

Ve společném rozhovoru pro stanici TV2 oba biatlonisté světového formátu ovšem znovu potvrdili, že předchozí výměna názorů nebyla myšlena úplně vážně, spíše jako divadlo na odlehčení atmosféry. „Myslím, že jsme přátelé, že?“ zeptal se Samuelsson Nora. Odpověděl: „No jasně. Se Sebbem to byl dobrý souboj, výhra nad ním je útěchou.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.