Hlavní obsah

Změna! České biatlonistky se dočkaly, ale chybí jim ještě rázná ruka

Jednotvárné, pořád na stejném místě. Ale přece jen se dočkaly alespoň drobné změny. Už nejen v Jablonci mohly nabírat síly na novou sezonu české biatlonistky, které se připravují na novou sezonu zatím bez svého norského kouče Egila Gjellanda...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová na archivním snímku.

Článek

Tento týden uzavíraly soustředění v Novém Městě na Moravě, vyhlášení nejlepších z minulé sezoně zažily jen virtuálně, a tak se mohly soustředit na tradiční dril. „Byla to trošku změna oproti Jablonci. Jinak děláme pořád stejnou práci a je nám asi celkem fuk kde," říká pro biatlon.cz česká jednička Markéta Davidová. „Já se na soustředění těšila, ale už nám chybí Egil a jeho rázná ruka," připomíná Lucie Charvátová nucenou absenci norského kouče Gjellanda.

Letošní jaro mělo k normálu daleko, cestování bylo silně omezené, ale české biatlonistky se s norským trenérem zřejmě už brzy setkají.

Teď je čeká týden doma a pak testy v Jablonci. „Začaly jsme trénovat dřív, takže už se nějaká únava nashromáždila. Sice je pořád červen, ale mám pocit, že toho máme za sebou dost. Týden mi docela stačil a už jsem se těšila domů," dodává Charvátová.

Reklama

Související témata: