Hlavní obsah

Zoufalost a slzy v očích. Premiéra na biatlonovém MS se proměnila v boj o přežití

Vysněný debut na mistrovství světa se proměnil v čiré peklo. Německá biatlonistka Anna Weidelová na start ve vytrvalostním závodě na domácím šampionátu v Oberhofu nejspíš nikdy nezapomene. Zoufalý boj na střelnici jí vehnal slzy do očí, martyrium pro ni skončilo až na 87. místě.

Foto: Lisa Leutner, Reuters

Anna Weidelová během nepovedené premiéry na MS.

Článek

Až do třetí střelby to pro 26letou rakouskou rodačku v německých barvách nebyla žádná tragédie, jenže při druhé ležce si prožila nečekané drama. Závada na dioptru jí znemožnila střelbu.

„Už ráno při nástřelu jsem si všimla, že mám něco malého v dioptru. Ale podařilo se mi to vyčistit. První dvě střelby jsem neměla problém, jenže pak se to vrátilo zpět," popisovala své trable pro televizi ARD.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Anna Weidel (@annaweidel)

Na střelecký stav jí byl donesen i klíč, ale snaha o zprůhlednění dioptru se jí dál nedařila. Z třetí položky nakonec odjela se čtyřmi nesestřelenými terči. „Nic jsem neviděla, nedařilo se mi to dostat pryč, měla jsem velké problémy," vysvětlovala dále.

„Celé se to pokazilo. Upřímně musím říct, že po té třetí střelbě se mi vehnaly do očí slzy. Zbytek závodu už byl jen boj o přežití," přiznala.

Do cíle nakonec dorazila s více než 14minutovou ztrátou na vítěznou Švédku Hannu Öbergovou. Za ní už skončily jen závodnice z Grónska, Rumunska a Bulharska.

Reklama