Hlavní obsah

Zoufalost a zmar. Všechny poráží, sbírá triumfy, ale biatlonová reprezentace ho do SP nechce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norský mužský biatlon sklízí především zásluhou lídra Světového poháru Johannese Thingnese Böa v úvodu sezony jeden triumf za druhým. Přesto ale v severské reprezentaci dochází k pnutí a tlakům. Do týmu, který mimo jiné ovládl o víkendu štafetový závod v Hochfilzenu, se totiž zatím marně snaží protlačit muž, jenž má životní formu.

Foto: Archiv Endreho Strömsheima

Endre Strömsheim zatím marně bojuje o nominaci do norského áčka.

Článek

Tak jako mladší ze slavných bratrů Böeových vévodí Světovému poháru, podobně dominuje o úroveň nižšímu seriálu IBU Cup Endre Strömsheim. Z posledních čtyř závodů tři vyhrál a jednou skončil druhý.

A podle mnohých v Norsku by měl být za své výkony odměněn nominací do reprezentačního áčka. Obzvlášť, když s Johannesem Thingnesem Bö na nejvyšší úrovni drží významně krok jen Sturla Holm Laegreid, jenž byl na stupních vítězů zatím ve všech závodech. Prověřená jména jako Tarjei Bö, Johannes Dale či Vetle Sjastad Christiansen tak skvělou výkonnost zatím nemají.

„Jediné, co jsem mohl udělat lépe, je, že bych býval byl čtyřikrát první. Ale ani tak si nemyslím, že by se něco změnilo," postěžoval si 25letý Strömsheim v rozhovoru pro televizi TV2 na ignoraci ze strany trenérů, kteří jej dosud do áčka nepovolali.

„Nepamatuji si, že bych měl někdy takhle skvělý start do sezony. Marně přemýšlím o tom, co bych musel udělat, abych dostal šanci," pokračoval.

Zastání našel i u největší legendy tohoto sportu Oleho Einara Björndalena. „Za to, co předvádí v IBU Cupu, si zaslouží nominaci do Světového poháru," uvedl slavný Nor.

Sám ale zároveň připustil, že současný norský národní tým je „nejsilnější v historii" a je nesmírně těžké se do něj dostat. I reprezentační béčko by podle jeho mínění bylo velkým soupeřem pro největší konkurenty ze Švédska či Francie.

Reklama

Související témata: