Hlavní obsah

Český čtyřbob obsadil v Altenbergu šestnácté místo

Český čtyřbob s pilotem Dominikem Dvořákem obsadil v závodě Světového poháru v Altenbergu 16. místo. Vítěznou sérii prodloužil německý suverén Francesco Friedrich.

Foto: Matthias Rietschel, Reuters

Německá posádka Francesco Friedrich, Thorsten Margis, Martin Grothkopp a Alexander Schüller při cestě za triumfem v Altenbergu.

Článek

Dvořák si v sobotu ve dvojbobech povedeným výkonem dojel pro nejlepší výsledek v sezoně, v posledním letošním závodě na to ale s posádkou ve složení Jan Šindelář, Dominik Záleský a Jakub Nosek nenavázali.

"Jeli jsme v poskládaném složení, protože na olympiádě chceme nejlepší výsledek a zkoušíme různé varianty," řekl v nahrávce pro média Dvořák. "Se Zálesim jsme byli bohužel asi třináct kilo pod váhou, což je prostě moc," dodal.

Češi zaznamenali se ztrátou 1,51 sekundy na Friedricha druhý nejhorší výsledek v dosavadních šesti závodech olympijské sezony. Hůř na tom byli pouze minulý týden ve Winterbergu, kde skončili na 19. příčce.

Mistr světa, olympijský vítěz a úřadující šampion Světového poháru Friedrich spolu s dvojboby ovládl i desátý závod v ročníku. Tentokrát vyhrál s náskokem tří desetin před Kanaďanem Justinem Krippsem, třetí byl Rostislav Gajtjukevič z Ruska.

Bobisty nyní čeká dvoutýdenní pauza, po které bude Světový pohár pokračovat o prvním novoročním víkendu dvěma závody dvojbobů v lotyšské Siguldě. Češi si ho však moc neužijí.

"Volno máme jen v pondělí, které já strávím v autě, protože pojedu do Zlína nechat polepit boby. Pak by měly částečně vypadat jak na olympiádě," uvedl devětadvacetiletý Dvořák.

Přes Vánoce se budou reprezentanti připravovat v Praze a poté zamíří do Lotyšska. "Odjíždíme 26. prosince, protože 27. už musíme být v Siguldě na testech na covid a 28. prosince už začínají tréninky," dodal.

SP v jízdě na bobech v Altenbergu (Německo) - čtyřboby:
1. Německo (Friedrich, Margis, Grothkopp, Schüller) 1:48,88 (54,37+54,51)
2. Kanada (Kripps, Sommer, Stones, Coakwell) -0,28 (54,50+54,66)
3. Rusko (Gajtjukevič, Mordasov, Travkin, Laptěv) -0,35 (54,74+54,49)
...
16. ČR (Dvořák, Šindelář, Záleský, Nosek) -1,51 (55,16+55,23)
Průběžné pořadí SP (po 6 z 8 závodů):
1. Friedrich 1350 b.
2. Kripps 1162
3. Maier (Rak.) 1154
...
13. Dvořák 650

Reklama

Související témata: