Hlavní obsah

Dvořák byl na Světovém poháru ve Winterbergu osmý i ve čtyřbobech

Pilot Dominik Dvořák obsadil na Světovém poháru ve Winterbergu osmé místo ve čtyřbobech. Trojnásobný český olympionik, jenž v Německu debutuje v pohárové sezoně, tak zopakoval výsledek ze sobotního závodu dvojbobů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová podoba posádky českého čtyřbobu. Zprava pilot Dominik Dvořák, křídla David Bureš s Jáchymem Procházkou a brzdař Dominik Záleský.

Článek

Osmá pozice je nejlepším Dvořákovým umístěním v SP čtyřbobů po třech letech od ledna 2020, kdy byl sedmý v Innsbrucku. Vzhledem k tomu, že po olympijské sezoně prochází český bobový tým generační výměnou a Dvořák se sehrává vesměs s novými parťáky, vynechal třicetiletý pilot úvodní tři závody sezony v zámoří a do SP se zapojil až tento víkend.

Společně s Davidem Burešem, parťákem z dvojbobů Jáchymem Procházkou a Dominikem Záleským zajel Dvořák v prvním kole devátý čas. V druhé jízdě mírně zrychlil a také kvůli havárii Lotyšů se posunul o jednu příčku výš. Při absenci mimo jiné amerických posádek vylepšil Dvořák nejlepší český výsledek Adama Dobeše, jenž byl v prosinci v Park City jedenáctý. Dnes obsadil druhý český bob poslední šestnáctou pozici.

"První start se nám trošičku nepovedl. Myslím, že se to odvíjí všechno od toho, že v tomhle složení to byl náš třetí a čtvrtý start, takže než si to sedne, tak to bude chvilku trvat. Jinak ale za mě osmé místo je naprosto skvělé," uvedl v nahrávce pro média Dvořák.

Pro vítězství si navzdory svalovému zranění, jež se promítlo do jeho sobotního šestého místa ve dvojbobech, dojel čtyřnásobný olympijský vítěz Francesco Friedrich. Německý suverén porazil o 17 setin Brita Brada Halla a o 20 setin sobotního vítěze a krajana Johannese Lochnera. Dvořák na vítěze ztratil 1,10 sekundy.

Světový pohár pokračuje příští týden na náročné dráze v Altenbergu.

SP v jízdě na bobech ve Winterbergu (Německo) - čtyřboby:
1. Německo I (Friedrich, Bauer, Schüller, Margis) 1:49,07 (54,41+54,66),
2. Británie (Hall, Cackett, Lawrence, Gulliver) -0,18 (54,76+54,49),
3. Německo II (Lochner, Christian Rasp, Bauer, Bruckert) -0,20 (54,71+54,56),
...
8. Česko I (Dvořák, Bureš, Záleský, Procházka) -1,10 (55,13+55,04),
16. Česko II (A. Dobeš, Wijas, Hrazdil, M. Dobeš) -2,57 (55,96+55,68).
Průběžné pořadí SP (po 3 z 8 závodů):
1. Friedrich 885,
2. Hall 837,
3. Lochner 778,
...
12. A. Dobeš 232,
13. Dvořák 160.

Reklama

Související témata: