Hlavní obsah

Pilot bobu Dvořák se vrátil do Světového poháru osmým místem ve Winterbergu

Dominik Dvořák si ve Winterbergu odbyl debut v sezoně Světového poháru a ve dvojbobech skončil společně s Jáchymem Procházkou osmý. Třicetiletý český pilot si připsal nejlepší výsledek od konce ledna 2021, kdy byl čtvrtý v Innsbrucku. Druhá česká posádka Adam Dobeš, Dominik Záleský obsadila šestnácté místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pilot českého čtyřbobu Dominik Dvořák.

Článek

Po odchodu zkušených brzdařů po olympijské sezoně prochází český bobový tým generační výměnou a Dvořák se sehrává vesměs s novými parťáky. I proto vynechal úvodní tři závody sezony v zámoří, do SP se zapojil až dnes a z výsledku byl nadšený.

"Naprostá spokojenost. Už dlouho jsme nebyli osmí ve svěťáku, takže docela překvápko. Já se přiznám, že jsem si říkal, že desáté, dvanácté místo by bylo docela dobré, v osmičku jsem ani nedoufal," prohlásil Dvořák v nahrávce pro média.

"Možná maličko horší byly starty, ale to odpovídá tomu, že to v přípravě bylo takové hektické, co se týče skládání posádky, trénování a zaučení nových kluků," dodal.

Po prvním kole byl Dvořákův bob devátý ze startovního pole 18 posádek, mezi nimiž chyběli Američané a až na jednu výjimku Kanaďané. Po druhé jízdě si Češi postavení ještě vylepšili a skončili osmí s odstupem 1,17 sekundy za vítězným Němcem Johannesem Lochnerem. Dobeš ztratil o sekundu víc.

První závod v novém kalendářním roce nevyšel slavnému Němci Francescu Friedrichovi. Čtyřnásobný olympijský vítěz skončil po netypicky pomalých startech šestý, na jeho výkonu se projevilo svalové zranění stehna.

"Před devíti dny jsem se zranil při sprinterském tréninku a teď se počítá každý den. Děláme s fyzioterapeuty, co můžeme, a s výhledem na mistrovství světa nechceme riskovat, aby se to nezhoršilo," vysvětlil německým médiím, proč nedával do startu vše. Mimo pódium skončil s dvojbobem po roce, ve Winterbergu se mu to stalo poprvé od roku 2014.

Program ve Winterbergu zakončí nedělní závod čtyřbobů.

Reklama

Související témata: