Hlavní obsah

Friedrich získal už páté světové zlato ve čtyřbobu, Dobeš skončil patnáctý

Německý pilot Francesco Friedrich vyhrál popáté za sebou mistrovství světa ve čtyřbobu. V královské disciplíně nenašel přemožitele od roku 2017, mezitím získal i obě olympijská zlata. Posádka Adama Dobeše skončila ve Svatém Mořici patnáctá, čtyřbob dalšího českého debutanta Matěje Běhounka byl devatenáctý. Nejlepší český pilot Dominik Dvořák o šampionát ve Švýcarsku přišel kvůli zranění kolena.

Foto: Mayk Wendt, ČTK/AP

Německý pilot Francesco Friedrich a jeho posádka na MS ve Svatém Mořici.

Článek

Dvaatřicetiletý Friedrich před týdnem nečekaně prohrál bitvu o zlato ve dvojbobu s krajanem Johannesem Lochnerem, možná i vinou svalového zranění, ale o tomto víkendu jasně mířil za týmovým zlatem. Po sobotě vedl o dvě desetiny sekundy před Britem Bradem Hallem, v dnešních dvou jízdách se mu rivalové přiblížili, ale ve finále Friedrich a jeho parťáci zajeli rekord dráhy.

Hall se podělil o stříbro s Lotyšem Emilsem Cipulisem, oba shodně zaostali za Friedrichem o 69 setin. Mistr světa ve dvojbobu Lochner obsadil 4. místo. Německo MS ovládlo, získalo všechna čtyři zlata: mužské kolegy napodobily Laura Nolteová v monobobu a Kim Kalická ve dvojbobu.

Reklama

Související témata: