Hlavní obsah

Čeští curleři na mistrovství světa v Ottawě nepostoupí do play off

Čeští curleři na mistrovství světa v Ottawě po desátém z dvanácti zápasů základní fáze přišli o šanci na postup do play off. S bilancí tří výher a sedmi porážek se dělí o osmé místo, přičemž do vyřazovací části projde šest týmů. Výběr pod vedením skipa Lukáše Klímy prohrál také závěrečné duely s Norskem 6:8 a Skotskem 3:9.

Foto: Justin Tang, ČTK/AP

Čeští curleři na mistrovství světa v Ottawě po desátém z dvanácti zápasů základní fáze přišli o šanci na postup do play off.

Článek

Maximem českých curlerů na MS je sedmá příčka z roku 2014. O rok později a poté po šestileté pauze i loni skončili devátí. O šanci na elitní šestici nyní přišli ve čtvrtek porážkou 4:8 s obhájcem bronzu Itálií již po osmém endu.

Titul obhajují v Ottawě Švédové, kteří získali poslední čtyři světové tituly a celkově jich mají jedenáct. Před dnešním posledním dnem základní fáze vedou tabulku Švýcaři s bilancí 10-1, jistou účast v play off mají s nimi, Nory a Skoty také Švédsko a domácí Kanada.

Mistrovství světa v curlingu mužů v Ottawě:
Norsko - Česko 8:6
Skotsko - Česko 9:3

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.