Hlavní obsah

Curleři podlehli na mistrovství světa favorizovaným Skotům a Švýcarům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští curleři dnes na mistrovství světa zaznamenali dvě porážky a po devíti zápasech na turnaji v Schaffhausenu mají bilanci tří výher a šesti proher. Tým skipa Lukáše Klímy nejprve podlehl obhájcům titulu Skotům 3:6 a poté ho zdolal 7:4 tým pořadatelského Švýcarska.

Foto: Michael Buholzer, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

S favorizovaným Skotskem sehráli čeští reprezentanti vyrovnaný zápas. Šestinásobní mistři světa definitivně rozhodli o výhře na šampionátu až v závěrečném endu, který ovládli 2:0. Utkání proti úřadujícím bronzovým medailistům Švýcarům bylo předčasně ukončeno po devátém endu.

Čeští curleři jsou v třináctičlenné tabulce na děleném devátém místě a na případný postup do play off aktuálně ztrácejí dvě výhry. Na šampionátu se ještě utkají s Norskem, Nizozemskem a USA.

V čele průběžného pořadí jsou Švédové, kteří mají jako jediní po osmi zápasech stoprocentní bilanci. Seveřané usilují o dvanáctou zlatou medaili a pátý titul z posledních šesti šampionátů.

Mistrovství světa v curlingu mužů v Schaffhausenu (Švýcarsko):
Skotsko - Česko 6:3
Švýcarsko - Česko 7:4
Průběžné pořadí:
1. Švédsko 8 zápasů/8 výher
2. Kanada 8/7
3. Skotsko a Švýcarsko 8/6
5. Německo 9/6
6. Itálie 8/5
7. Norsko a USA 8/4
9. Česko a Japonsko 9/3
11. Nizozemsko 8/2
12. Nový Zéland 8/0
13. Korea 9/0

Reklama

Související témata: