Hlavní obsah

Česko - Maďarsko 6:5Curleři Zelingrová a Chabičovský zahájili MS mixů porážkou a těsnou výhrou

Curleři Julie Zelingrová a Vít Chabičovský v úvodním hracím dnu na mistrovství světa smíšených dvojic podlehli Itálii 4:9 a porazili Maďarsko 6:5. Český pár čeká v základní části šampionátu v Koreji ještě sedm soupeřů.

Foto: Sean Kilpatrick, ČTK/AP

Český Lukáš Klíma na curlingovém mistrovství světa (ilustrační foto)

Článek

Zelingrová s Chabičovským reprezentovali Česko i v loňském roce. V Ženevě se tehdy s třemi výhrami těsně vyhnuli bojům o udržení mezi elitou a obsadili třinácté místo. Titul z předchozích dvou let obhajují Skotové, které letos reprezentují šampioni z roku 2021 Jeniffer Doddsová a Bruce Mouat a s nimiž česká dvojice zakončí ve čtvrtek boje v desetičlenné základní skupině A.

Skotové také vstoupili do turnaje porážkou. Porazili je Kanaďané, kteří mají na kontě dvě výhry stejně jako už jen Australané, nedělní soupeři české dvojice.

Ve skupinové fázi se týmy utkají každý s každým. Vítězné celky si zajistí přímý postup do semifinále, týmy z druhých a třetích míst si o něj zahrají křížem v předkole. Poslední dvojice z každé skupiny sestoupí a páry na osmé a deváté příčce se křížem utkají o udržení.

Mistrovství světa v curlingu smíšených dvojic v Kangnungu (Korea):
Itálie - ČESKO 7:4
ČESKO - Maďarsko 6:5

Reklama

Související témata: