Hlavní obsah

Březinová se na Americké brusli propadla, skončila desátá

Krasobruslařka Eliška Březinová na Americké brusli neudržela devátou příčku po krátkém programu. V úvodním závodě seriálu Grand Prix se po chybách ve druhé polovině volné jízdy propadla na desáté místo. Ženskou kategorii v Norwoodu nedaleko Bostonu ovládla mistryně světa Kaori Sakamotová.

Foto: Lukáš Kaboň

Eliška Březinová na archivním snímku.

Článek

Březinová se před volnou jízdou posunula na průběžné osmé místo, protože jedna ze závodnic před ní odstoupila. Česká reprezentantka do nového programu vstoupila povedenými kombinacemi s trojitým flipem a trojitým lutzem, ale druhý lutz jí pak "ulétl" a spadla při pokusu o trojitý rittberger. Známka 96,62 bodu pro ni sice byla nejlepší v této sezoně, ale znamenala propad o dvě místa. Při návratu do elitního seriálu nevylepšila své maximum, kterým je devátá příčka ze závodu ve Francii v roce 2014.

Roli úřadující světové šampionky potvrdila Japonka Sakamotová. Bronzová olympijská medailistka měla ve svém programu jen jednu drobnější chybu a nakonec zvítězila téměř o jedenáct bodů před juniorskou mistryní světa Isabeau Levitovou z USA.

Ženy byly jedinou kategorií, v níž na letošní Americké brusli domácím uniklo zlato. Soutěž tanečních párů, která rovněž vyvrcholila dnes večer, patřila Madison Chockové a Evanu Batesovi. Ti uhájili náskok 73 setin bodu před krajany Kaitlin Hawayekovou a Jean-Lucem Bakerem.

Grand Prix bude pokračovat příští týden v Kanadě. Znovu se tam představí Březinová a doplní ji sportovní dvojice Jelizaveta Žuková, Martin Bidař.

Americká brusle, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Norwoodu (USA):
Ženy:
1. Sakamotová (Jap.) 217,61
2. Levitová 206,66
3. Glennová (obě USA) 197,61
...
10. Březinová (ČR) 153,57
Taneční páry:
1. Chocková, Bates 202,80
2. Hawayeková, Baker (všichni USA) 202,07
3. Lauriaultová, Le Gac (Kan.) 178,30

Reklama

Související témata: