Hlavní obsah

ISU ještě neodebrala Rusku listopadový závod Grand Prix v krasobruslení

Mezinárodní bruslařská unie (ISU) ještě neodebrala Rusku pořadatelství závodu v příštím ročníku krasobruslařské Grand Prix. Zatím je naplánovaný v kalendáři na 25. až 27. listopadu jako poslední zastávka před finále seriálu v Turíně. Nyní se ISU ptá svých členů na jejich názor, jak s touto akcí naložit. Dopis s touto žádostí získala ruská agentura TASS.

Foto: @DYDHLE, Twitter

Ilustrační foto.

Článek

Rusko kvůli invazi na Ukrajinu přichází o vrcholné akce prakticky ve všech sportech. Krasobruslaři z Ruska i jeho spojence Běloruska nesmějí do odvolání závodit na akcích pod hlavičkou ISU, takže chyběli i na světových šampionátech dospělých a juniorů. Grand Prix je po šampionátech druhou nejvyšší kategorií krasobruslařských soutěží, pozvaní závodníci při ní na podzim testují formu před vrcholy sezony.

Pokud by platila současná opatření, nastala by paradoxní situace, kdy by se v Rusku mohl uskutečnit závod Grand Prix, ale domácí krasobruslaři by se ho nesměli zúčastnit. Situací se bude zabývat červnový kongres ISU. Válka na Ukrajině, kvůli níž je ruský a běloruský sport v izolaci, už trvá bezmála dva měsíce a jejímu brzkému konci nic nenasvědčuje.

Reklama