Hlavní obsah

Krasobruslařka Kostorná kvůli zlomené ruce přijde o ruský šampionát

Úřadující mistryně Evropy v krasobruslení Aljona Kostorná si zlomila ruku a přijde o ruský šampionát, který se uskuteční od 23. do 25. prosince. Ohrožuje to její šance dostat se na únorové zimní olympijské hry v Pekingu. Právě národní mistrovství bude důležitým hlediskem při výběru trojice nominovaných. Kvalitních adeptek má ruská velmoc v této kategorii více.

Foto: Sport.cz

Krasobruslení - ilustrační foto.

Článek

Kostorná evropský titul získala v roce 2020. Pak zkusila štěstí u Jevgenije Pljuščenka, ale v minulé sezoně se jí tolik nedařilo a vrátila se k trenérce Eteri Tutberidzeové. Letos prokazovala solidní formu. V závodech Grand Prix skončila druhá a třetí a jako jedna z pěti Rusek se kvalifikovala do finále, které se ale v Japonsku kvůli šíření koronavirové varianty omikron neuskutečnilo. První přímý souboj elitních ruských krasobruslařek tak přijde až na národním šampionátu. Osmnáctiletá Kostorná se do něj nezapojí, protože bude šest až osm týdnů léčit zlomenou roku.

Na podzim se řada jejích krajanek prezentovala v ještě lepší formě. Patnáctiletá Kamila Valijevová sbírala nejvyšší známky historie, dvě výhry si připsala také úřadující mistryně světa Anna Ščerbakovová, díky dvěma druhým místům se do finále Grand Prix kvalifikovala zkušená Jelizaveta Tuktamyševová. Na ruský šampionát se navíc po únavové zlomenině nohy chystá další medailistka z letošního MS Alexandra Trusovová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články