Hlavní obsah

Krasobruslařům zrušili velký předolympijský test

Tokio

Krasobruslařům zrušili finále Grand Prix v Japonsku, které mělo být pro světovou špičku příští týden důležitým testem před únorovými zimními olympijskými hrami v Pekingu. Závod v Ósace naplánovaný na 9. až 12. prosince Japonská bruslařská federace odvolala kvůli uzavření hranic pro cizince, které japonská vláda vyhlásila po výskytu rizikové varianty koronaviru omikron.

Foto: @figureskatingRu, Twitter

Ilustrační foto

Článek

To bude platit minimálně měsíc. "Ve světle vládního zákazu vstupu cizinců, který byl oznámen 29. listopadu, musíme závod zrušit," uvedla japonská federace v tiskové zprávě. V systému Grand Prix se až ve finále potkávají ti nejlepší krasobruslaři v přímém souboji.

V ženské soutěži na sebe měly poprvé narazit nejlepší Rusky - mistryně světa Anna Ščerbakovová a držitelka nejvyšších známek historie Kamila Valijevová. Trojnásobný světový šampion Nathan Chen měl změřit síly s Japonci Jumou Kagijamou a Šomem Unem i krajanem Vincentem Zhouem. Chystaly se i duely nejlepších tanečních párů a sportovních dvojic, které si v základní části připsaly po dvou výhrách.

Mezinárodní bruslařská unie (ISU) hledá po zrušení závodu v Ósace možné náhradní varianty. "ISU zváží možnost odložení, aby se závod uskutečnil na konci sezony. Rozhodne o tom co nejdříve," uvedla na svém webu.

Reklama

Související témata: