Hlavní obsah

Ledové oživení. Česko bude reprezentovat dvojice z Milána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České krasobruslení hlásí nové posily. O víkendu se na závodech ve Varšavě poprvé v českých barvách představí sportovní dvojice Federica Simioliová, Alessandro Zarbo, která do minulé sezony reprezentovala Itálii.

Foto: Český krasobruslařský svaz

Federica Simioliová a Alessandro Zarbo, nově reprezentanti Česka.

Článek

Rodáci z Milána byli předloni třetí na domácím juniorském šampionátu, ale v nabité italské konkurenci se na větší závody těžko prosazovali. Dvacetiletý Zarbo má také české občanství, a tak s o rok mladší partnerkou využil možnosti reprezentovat novou zemi.

Česko má nyní ve sportovních dvojicích mezi dospělými na elitní mezinárodní úrovni jediný pár, Jelizavetu Žukovou s Martinem Bidařem. Ti měli po šestém místě na Kanadské brusli měli startovat o víkendu v dalším díle Grand Prix v Japonsku, ale z rodinných důvodů start odřekli.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Czech Figure Skating (@czechfigureskating)

Simioliová se Zarbem trénují v Bergamu, ale registrovaní jsou v pražské Spartě. Dalším pojítkem s Českem je pro ně osoba jednoho z trenérů, Ondřeje Hotárka.

Brněnský rodák reprezentoval Česko v mužské kategorii, pak se ale přesunul do Itálii a se Stefanií Bertonovou získal v roce 2013 bronz na mistrovství Evropy ve sportovních dvojicích. Oženil se s mistryní světa v tanečních párech Annou Cappelliniovou a stal se krasobruslařským trenérem.

Reklama

Související témata: