Hlavní obsah

Poprask na Pljuščenkově propagandistické frašce. Krasobruslař si přivodil těžký otřes mozku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O krasobruslařské roadshow legendy tohoto sportu Jevgenije Pljuščenka se psalo zejména v souvislosti s tím, že se exhibice ruských závodníků, kterým byla kvůli invazi na Ukrajinu zakázána účast na světovém šampionátu, se zvrhla v propagandistickou frašku. Kvůli tomu se mimo jiné ohradila i jedna z účastnic Jelizaveta Tuktamyševová. Během dalšího podniku této show vzbudilo však největší rozruch vystoupení 18letého Jevgenije Semenenka, který se několikrát udeřil hlavou o led a po sérii pádů se nakonec zřítil mezi diváky.

Foto: @danceanddrug, Twitter

Mladého krasobruslaře museli z ledu odvézt na nosítkách.

Článek

Pljuščenko se rozhodl uspořádat v několika ruských městech své krasobruslařské exhibice za účastí těch největších současných hvězd z řad svých krajanů. Po kritizovaném vystoupení v Tule, které se zvrhlo v propagandistickou frašku, byl na řadě Petrohrad a ani tentokrát se to neobešlo bez skandálu.

Osmnáctiletý krasobruslař Semenenko chtěl za každou cenu předvést to nejlepší, ale při pokusu o čtverný skok upadl a silně se udeřil hlavou o led. Několikrát se pokusil vstát, ale vždy to skončilo dalším pádem a opět silným úderem do hlavy. Na závěr spadl mezi diváky. Z ledu ho museli záchranáři odvézt na nosítkách.

Na Pljuščenka se po tomto incidentu valí vlna kritiky za to, že prý značně zanedbal bezpečnostní opatření. Fanoušci na sítích kritizují absenci mantinelů, ale ty na podobných akcích nebývají. Spíše byla na vině špatná úprava ledové plochy, na které stála voda. Legendární krasobruslař ale jakoukoli vinu odmítá. Na svých sociálních sítích pěje na show ódy a Semenenkovi přeje brzké uzdravení.

Ten si podle trenérů přivodil těžký otřes mozku, vážnější zranění byla prý vyloučena. Roadshow se má podle plánu uskutečnit ještě třikrát, co se stane příště?

Reklama

Související témata: