Hlavní obsah

Výběr USA popáté ovládl krasobruslařskou World Team Trophy

Výběr Spojených států amerických popáté ovládl krasobruslařskou World Team Trophy. Za pořadí v osmi hodnocených částech soutěže získal 120 bodů a porazil o 25 bodů Koreu. Nováček v soutěži se udržel o bod před domácím Japonskem, které bylo považováno za největšího favorita.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Japonští krasobruslaři Riku Miuraová a Rjuiči Kihara (ilustrační foto)

Článek

Američané dnes přidali další dílčí vítězství. Postarala se o něj sportovní dvojice Alexa Knierimová, Brandon Frazier, která podobně jako v krátkém programu předčila i japonské mistry světa Riku Miuraovou a Rjuičiho Kiharu. O šanci na úspěch tak nemohla tým USA připravit ani pokažená volná jízda bronzového medailisty z MS Ilji Malinina, který po dvou pádech skončil až pátý. Americkou jedničkou v závěrečné soutěži byl třetí Jason Brown.

Tým USA vyhrál World Team Trophy po čtyřech letech. Předloni byl druhý za ruským výběrem, který tentokrát nesměl startovat kvůli sankcím za agresi na Ukrajině.

Japonci v boji o druhé místo doplatili na absenci zraněného mistra světa Šomy Una. Jeho náhradník Šun Sató obsadil ve volných jízdách osmé místo, Kazuki Tomono byl ještě o jednu příčku horší. To znamenalo devět bodů, zatímco Korejci za tuto část díky výhře Čcha Čun-hwana zapsali 13 bodů. Nevadilo jim, že jejich dvojka skončila poslední.

Reklama

Související témata: