Hlavní obsah

Vzpoura mládí. Krasobruslařka Březinová po šesti letech nevyhrála MČR

Krasobruslařka Eliška Březinová po šesti letech nevyhrála mistrovství republiky. Na společném šampionátu s Polskem, Slovenskem a Maďarskem v Budapešti šestadvacetiletou olympioničku porazila o deset let mladší Barbora Vránková. Ta by tak měla získat nominaci na lednové mistrovství Evropy v Espoo.

Foto: Profimedia.cz

Barbora Vránková na archivním snímku z letošního MSJ v Tallinnu.

Článek

Olympionička Březinová se v pátečním krátkém programu i sobotní volné jízdě potýkala se skokanskou nejistotou. I když ve volné jízdě atakovala své sezonní maximum, celkovou známkou 152,41 bodu zaostala za svou o deset let mladší konkurentkou o více než jedenáct bodů.

Vránková, která byla na jaře sedmnáctá na juniorském mistrovství světa, předvedla ve volné jízdě životní výkon. V celkovém součtu si vylepšila osobní rekord bezmála o osmnáct bodů na 163,65 a v mezinárodním hodnocení poskočila ze šesté příčky po krátkém programu až na druhé místo. Porazila ji jen Polka Ekaterina Kurakovová, pátá žena posledního ME.

Bez překvapení skončily soutěže tanečních párů, v jejichž absolutním hodnocení dominovali čeští reprezentanti. V dospělé kategorii kralovali Natálie a Filip Taschlerovi, mezi juniory zvítězili jiní sourozenci Kateřina a Daniel Mrázkovi. Ti se na rozdíl od nedávného bronzového vystoupení ve finále juniorské Grand Prix vyhnuli v obou jízdách pádům a známku z Turína vylepšili o více než jedenáct bodů.

Mužský titul v Budapešti získal Petr Kotlařík, který porazil o necelých třináct bodů Georgiie Reshtenka. Celkově obsadil čtvrtou příčku. Ve sportovních dvojicích mělo Česko zastoupení jen díky milánským rodákům Federice Simioliové a Alessandru Zarbovi. Ti nedávno začali reprezentovat ČR, protože Zarbo má i české občanství. Ve dvoučlenné soutěži skončili druzí za maďarskými reprezentanty Márií Pavlovovou a Alekseiem Sviatchenkem. Nejlepší český pár Jelizaveta Žuková a Martin Bidař na mezinárodním mistrovství ČR z rodinných důvodů nestartoval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články