Hlavní obsah

Adamczyková po pádu v semifinále skončila pátá v Sierra Nevadě

Aktualizováno

Snowboadcrossařka Eva Adamczyková skončila pátá v závodě Světového poháru v Sierra Nevadě. Úřadující mistryně světa po pádu v semifinále vyhrála malé finále a pohoršila si o jednu příčku ve srovnání se sobotním závodem. Znovu vyhrála světová šampionka z roku 2021 Charlotte Bankesová v Británie, jež ovládla i druhý závod v tomto španělském středisku. Do hlavního závodu postoupil z kvalifikace také Radek Houser, jenž vypadl v osmifinále.

Foto: Bóša/Svaz lyžařů ČR

Eva Adamczyková na startu. (archivní snímek)

Článek

Adamczyková zvládla ve velkém stylu čtvrtfinále, které vyhrála stylem start-cíl. V semifinále nejlépe odstartovala a dostala se do čela, ale ve druhé klopené zatáčce spadla a bylo po nadějích na postup do boje o medaile. Chuť si spravila výhrou v malém finále.

Velké finále vyhrála Bankesová před největší konkurentkou v boji o triumf v celkovém pořadí Světového poháru Chloé Trespeuchovou. Třetí skončila další Francouzka Manon Petitová Lenoirová.

Chuť si spravila výhrou v malém finále. "Podařilo se mi to opravit, najela jsem líp tu klopku. Takovou jízdu bylo potřeba předvést v tom semifinále," řekla. I s pátým místem byla spokojená. "Jezdilo se mi dobře. Jsem moc spokojená se starty. S tím, jak to bylo konzistentní, že se mi podařilo vyhrát všechny starty. Myslím, že si udržuju stabilní výkonnost a daří se mi potvrzovat, že jezdím dobře. Jenom to potřebuje míň chybiček," dodala olympijská vítězka ze Soči.

Velké finále vyhrála Bankesová před největší konkurentkou v boji o triumf v celkovém pořadí Světového poháru Chloé Trespeuchovou. Dostala se díky tomu do čela průběžného pořadí SP s osmnáctibodovým náskokem před francouzskou konkurentkou. Třetí v neděli skončila další Francouzka Manon Petitová Lenoirová.

Z českých mužů uspěl v kvalifikaci jen Houser a stejně jako v sobotu skončil hned po první jízdě, poté co v osmifinále upadl. Závod vyhrál Švýcar Kalle Koblet, jenž ve finále předčil sobotního vítěze Lucase Eguibara ze Španělska.

SP ve snowboardcrossu v Sierra Nevadě (Španělsko):
Muži:
1. Koblet (Švýc.)
2. Eguibar (Šp.)
3. Bozzolo
4. Surget (oba Fr.)
...
25. HOUSER - vypadl v osmifinále
33. CHOURA
KUBIČÍK - oba vypadli v 1. kole
Průběžné pořadí SP (po 6 z 9 závodů):
1. Eguibar 312
2. Bozzolo 305
3. Visintin (It.)
...48. HOSER 12
50. CHOURA 8
53. KUBIČÍK 4
Ženy:
1. Bankesová (Brit.)
2. Trespeuchová
3. Petitová Lenoirová (obě Fr.)
4. McManiomanová (Kan.)
5. ADAMCZYKOVÁ
...
20. HOPJÁKOVÁ (obě ČR) - vypadla v předkole
Průběžné pořadí SP (po 6 z 9 závodů):
1. Bankesová 478
2. Trespeuchová 460
3. Baffová (Austr.) 293
...
5. ADAMCZYKOVÁ 232
23. HOPJÁKOVÁ 83

Reklama