Hlavní obsah

Americké sjezdařce Johnsonové hrozí distanc za porušení dopingových pravidel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké sjezdařce Breezy Johnsonové hrozí až dvouletý trest za porušení dopingových pravidel. Jedna ze soupeřek Ester Ledecké a lyžařka, jež má sedm pódiových umístění ve Světovém poháru, do vyřešení kauzy nebude závodit. Oznámila to na Instagramu. Nenastoupila proto už do sobotního sjezdu ve Svatém Mořici.

Foto: Profimedia.cz

Americká lyžařka Breezy Johnsonová.

Článek

Antidopingový výbor USA vyšetřuje Johnsonovou kvůli možnému porušení pravidel o hlášení místa pobytu kvůli dopingovým testům. Pokud se sportovec takto proviní nebo zmešká kontroly třikrát během 12 měsíců, může dostat zákaz činnosti až na dva roky. „Jsem a vždycky jsem byla čistý sportovec,“ napsala sedmá lyžařka olympijského sjezdu v roce 2018 v Pchjongčchangu. Loni na hrách v Pekingu nestartovala kvůli zranění.

Na porušení pravidla o zmeškaných kontrolách z elitních amerických sportovců doplatil nedávno například exmistr světa v běhu na 100 metrů Christian Coleman a dvouletý distanc ho připravil i o olympiádu v Tokiu.

Reklama