Hlavní obsah

Americký olympionik Nobis zemřel ve vězeňské cele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyžařský svět smutní. Ve věku 52 let zemřel bývalý americký sjezdař Jeremy Nobis, účastník olympijských her v roce 1994 v Lillehammeru a později významný propagátor freeride lyžování. Podle amerických médií skonal Nobis ve vězeňské cele v Cedar City v Utahu. Příčina smrti nebyla zveřejněna.

Ilustrační foto.

Článek

Největších úspěchů dosáhl Nobis už jako junior, v roce 1988 se stal světovým šampionem v super-G a o rok později ve stejné věkové kategorii triumfoval v obřím slalomu. V 90. letech minulého století startoval ve Světovém poháru, jeho nejlepším výsledkem bylo 7. místo z obřího slalomu v Adelbodenu v roce 1991. Na ZOH v Lillehammeru skončil ve stejné disciplíně devátý.

Po skončení aktivní kariéry v SP se vrhl na extrémní lyžování, s přibývajícími léty se však jeho život dostával čím dál více na šikmou plochu. Dopravní nehody, řízení v opilosti, honičky s policií, to je jen krátký výčet jeho prohřešků.

Začátkem letošního roku se nedostavil k soudnímu líčení. Byl zatčen a 11. února umístěn do věznice v Cedar City, kde také ve středu zemřel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.