Hlavní obsah

Šampionka hlásí senzační comeback. Ještě neřekla poslední slovo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otočka o 180 stupňů a všechno je najednou jinak. Jako blesk z čistého nebe působila loni v říjnu zpráva o tom, že se Slovinka Meta Hrovatová v pouhých čtyřiadvaceti letech rozhodla skončit s lyžováním. Předčasný sportovní důchod mladé závodnice ale trval jen půl roku. Slovinská specialistka na obří slalom totiž hlásí restart kariéry a pokus o návrat mezi elitu!

Foto: Profimedia.cz

Slovinská lyžařka Meta Hrovatová na archivním snímku.

Článek

Její předčasný konec s lyžováním mnohé překvapil. Hrovatová, která se v SP čtyřikrát probojovala na stupně vítězů obřího slalomu a je dvojnásobnou juniorskou mistryní světa, se totiž s kariérou loučila v dosti mladém závodnickém věku.

Všechno je ale nakonec jinak. „Meta se rozhodla pro comeback. Má pocit, že lyžování je stále její svět," prozradil na tiskové konferenci šéf slovinského lyžování Janež Slivnik.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Meta Hrovat (@metaahrovat)

O tom, že by se bronzová medailista z olympijských her mládeže mohla pokusit o návrat se šuškalo už v březnu. Slova prvního muže slovinského svazu dávají návratu oficiální štempl.

Hrovatová se v minulosti 15krát probojovala do elitní desítky závodů Světového poháru. Její kariéru ale často brzdila zranění. Minulá sezona pro Hrovatovou skončila při pádu v březnovém závodu v Lenzerheide, kde si vážně poranila koleno.

Reklama