Hlavní obsah

Bolšunov se ceremoniálu s Putinem nezúčastní. Musí na operaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradičního setkání prezidenta Vladimira Putina s nejúspěšnějšími olympioniky Ruska, které je naplánováno na příští úterý 26. dubna, se nezúčastní elitní běžec na lyžích Alexandr Bolšunov. Uvedl to server championat.ru s odvoláním na vyjádření šéfky ruského lyžování Jeleny Vjalbeové. Důvodem Bolšunovovy absence je operace.

Alexandr Bolšunov s olympijskými medailemi na krku po boku prezidenta Vladimira Putina po návratu z OH v Pekingu.

Článek

„Saša už měl dříve naplánovaný termín operace, takže se ceremoniálu a předávání cen našim nejlepším olympionikům (z Pekingu) osobně nezúčastní," citovala Vjalbeovou agentura TASS. Bývalá výborná běžkyně nicméně zdravotní problémy, kvůli nimž se trojnásobný olympijský šampion musí podrobit chirurgického zákroku, blíže nespecifikovala.

Setkání šéfa Kremlu s ruskými medailisty ze ZOH v Pekingu se mělo původně konat začátkem března, později byl ale termín akce přeložen.

Bolšunov je považován za Putinova nadšeného přívržence, jako člen armády byl nedávno ruským prezidentem osobně povýšen. Na březnové propagandistické estrádě na stadionu v Lužnikách v Moskvě, kde se slavilo výročí okupace Krymu a vojenský vpád na Ukrajinu, se Bolšunov ukázal po boku dalších domácích sportovních hvězd. Podle ruských zdrojů akci přihlíželo (včetně nadšenců před stadionem) až 200 000 lidí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články