Hlavní obsah

Boulařka Sudová ve Špindlerově Mlýně šestá

ŠPINDLERŮV MLÝN

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila šestá v závodu Světového poháru v jízdě v boulích ve Špindlerově Mlýně. V silném větru a sněžení sice česká reprezentantka předvedla svůj nejlepší skok, ale zlepšily se také soupeřky, a proto Sudová nezopakovala čtvrté místo z dopolední kvalifikace.

Článek

Závod vyhrála Jennifer Heilová z Kanady, druhá byla Norka Karin Traaová a třetí skončila Margarita Marblerová z Rakouska. Stejně jsou boulařky seřazeny i v průběžném pořadí seriálu SP. Sudová se posunula ze sedmnáctého na čtrnácté místo a výrazně zvýšila svoji naději na postup do finálové dvanáctky SP.

Bedna nevyšla

Jednadvacetiletá Sudová měla ze svého výkonu radost, ale bylo jí trochu líto, že doma nedosáhla poprvé v kariéře na vysněné stupně vítězů. "Jsem spokojená. Všichni včetně mě si přáli bednu, jenže ostatní holky jely perfektně," řekla česká závodnice, pro kterou je šesté místo třetím nejlepším výsledkem v kariéře.

Nadšený byl z finálové jízdy své svěřenkyně trenér Radek Herot. Na horním skoku Sudová předvedla nejtěžší kousek boulařek - helikoptéru s krosem a roznožkou. "Takhle skočit jsem ji ještě neviděl. Mělo to výšku, a až přidá techniku, tak se soupeřky nebudou chytat a hodně jim uteče," řekl Herot pro ČTK a dal si štamprli slivovice. "Na zahřátí a na oslavu," usmál se.

Závodnici předvedený horní skok rovněž moc potěšil. "Byl asi nejlepší v životě," radovala se, ale také věděla, že musí zapracovat na technice. "Příští rok to bude lepší a lepší," slíbila Sudová.

Dalším plusem její jízdy byla rychlost. Dříve patřila k nejpomalejším, ale letos se zlepšila a v kvalifikaci v Krkonoších měla druhý čas. I ve finále ještě zrychlila. "Už jsem si myslela, že to ani nejde, a jsem ráda, že jsem to v té rychlosti ustála," řekla Sudová. "Jela a rvala se. To se mi na ní líbilo. Letos se snaží zrychlovat a myslím, že udělala velký kus práce," dodal Herot.

Vyhrála sázku

Šestým místem vyhrála Sudová sázku s manažerem Markem Rejmanem, takže mu nemusí týden dělat sekretářku a vařit snídaně. "To byla motivace, ale hlavní byl závod jako takový," uvedla Sudová. Výsledkem si zvedla sebevědomí. "Zjistila jsem, že pokud si věřím, tak nemusí být problém se na bednu dostat," řekla.

Závod mužů vyhrál Američan Jeremy Bloom. Ve finále předčil vedoucího muže průběžného pořadí seriálu Janneho Lahtelu z Finska, třetí skončil další Američan Toby Dawson.

Světový pohár pokračuje za týden ve Airolu, finále SP se uskuteční za čtrnáct dnů v olympijském regionu v Sestriere.

Špindlerův Mlýn - jízda v boulích
Muži
1. Bloom (USA)26,97 b.
2. Lahtela (Fin.)26,75
3. Dawson (USA)26,16
...
33. Vaculík21,76
38. Taus20,83
44. Horák18,75
48. Kotek (všichni ČR)12,17
Ženy
1. Heilová (Kan.)26,67 b.
2. Traaová (Nor.)26,12
3. Marblerová (Rak.)26,03
...
6. N. Sudová24,84
18. Š. Sudová19,61
20. Hofmanová (všechny ČR)15,32

Reklama

Související témata: