Hlavní obsah

Brněnská rodačka Jelínková bude místo Nizozemska lyžovat za Česko

Brněnská rodačka Adriana Jelínková, která dosud na velkých akcích včetně zimních olympijských her a mistrovství světa reprezentovala Nizozemsko, bude závodit v alpském lyžování na Česko. Specialistka na obří slalom by se měla v českých barvách představit i na konci ledna při Světovém poháru ve Špindlerově Mlýně.

Adriana Jelínková bude reprezentovat Česko.

Článek

Jelínková první roky života žila s rodiči v Nizozemsku, odkud se v jedenácti letech přestěhovali do Rakouska. Měla ale zájem reprezentovat zemi, kde přišla na svět, když zde byla její matka na návštěvě. "O přestupu do Česka jsem uvažovala v průběhu kariéry už několikrát, teď k tomu konečně došlo a já z toho mám velkou radost. Zatím je to všechno nové, trochu si zvykám, ale atmosféra v týmu je super a všechno je pozitivní. Mám v Česku rodinu, hodně lidí mi tu fandilo, i když jsem jezdila za Nizozemsko. Moc se na reprezentování Česka těším," uvedla sedmadvacetiletá Jelínková.

Po Ester Ledecké, která na lyžích sbírá úspěchy především v rychlostních disciplínách, a slalomářce Martině Dubovské má Česko další kvalitní lyžařku. "Jsme moc rádi, že se přestup povedlo uskutečnit. Díky zkušenostem a dosavadním výsledkům se Adriana ihned po přestupu stává českou reprezentační jedničkou v obřím slalomu, neztratí se ani ve slalomu či super-G," uvedl předseda svazového úseku alpských disciplín Ladislav Forejtek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Adriana Jelínková (@adrianajelinkova)

Novou trenérkou Jelínkové se stala někdejší úspěšná česká lyžařka Eva Kurfürstová. Vedle obřího slalomu by se účastnice osmdesáti závodů Světového poháru, jejímž maximem je desáté místo z paralelního závodu v Lech Zürsu, chtěla věnovat i jiným disciplínám. "Chtěla bych se dál vyvíjet i ve slalomu a dostávat se v něm na přední příčky v Evropském poháru. Taky bych chtěla startovat ve slalomu i ve svěťáku," plánovala.

Právě v technických disciplínách se bude závodit ve Špindlerově Mlýně, kde Jelínková v roce 2019 startovala v nizozemských barvách. "Už tenkrát se mi ve Špindlu strašně líbilo, měla jsem tady celou rodinu a cítila jsem se jako doma. Vyhovuje mi i místní kopec, mám ráda takové sjezdovky. Tentokrát to ale bude jiné, o to příjemnější, že pojedu jako domácí závodnice. Rozhodně to pro mě bude jeden z vrcholů sezony a bude mi ctí na něm reprezentovat Českou republiku," řekla.

Reklama

Související témata: