Hlavní obsah

Bývalý mistr světa a úřadující olympijský šampion mají smůlu! Na Turné už se nepředstaví

Innsbruck

V rakouské části skokanského Turné čtyř můstků už nebudou v německém týmu pokračovat exmistr světa Richard Freitag a úřadující olympijský vítěz Andreas Wellinger. Oba po domácích závodech podle očekávání neprošli sítem při zúžení původně dvanáctičlenné sestavy na polovinu. Do rakouského kádru se naopak posunul Gregor Schlierenzauer, na rekordmana v počtu vítězství ve Světovém poháru se nedostalo na německých můstcích.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Exmistr světa Richard Freitag

Článek

Devětadvacetiletému Freitagovi nepomohl k udržení v týmu ani premiérový bodový zisk v sezoně za 27. místo v novoročním závodu v Garmisch-Partenkirchenu. O čtyři roky mladší Wellinger po operaci kolene nemá formu a o jeho předčasném konci na Turné bylo prakticky jasno po vyřazení ve čtvrteční kvalifikaci.

Třicetiletý Schlierenzauer, dvojnásobný celkový vítěz SP a šampion Turné z let 2012 a 2013, už mezi absolutní elitu nepatří. Poslední vítězství, rekordní 53., slavil v prosinci 2014. V této sezoně je jeho maximem ze tří startů 24. místo v Engelbergu. V Innsbrucku a Bischofshofenu bude skákat jako člen národní skupiny.

Druhá polovina Turné začne dnes kvalifikací v Innsbrucku. Lídry německé sestavy jsou průběžně těsně druhý Karl Geiger a pátý Markus Eisenbichler. V čele průběžného pořadí je vedoucí muž SP Halvor Egner Granerud z Norska. Nejvýše postaveným Rakušanem je šestý Phillipp Aschenwald.

Reklama