Hlavní obsah

Česká olympijská šampionka Samková je po operaci a chystá se na velký návrat!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snowboardcrossařka Eva Samková se s fanoušky na Instagramu podělila o další pokrok ve své dlouhé rekonvalescenci po zlomenině obou kotníků. Z nich jí vyoperovali zpevňující šrouby. „Pahejlky o pár šroubů lehčí,“ připsala vtipně k fotografii z nemocničního lůžka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardkrosařka Eva Samková a její trenér Marek Jelínek.

Článek

Dvojnásobná olympijská medailista Eva Samková se zranila 11. prosince při dojezdu závodu smíšených týmů v rakouském Montafonu, kdy se jí seklo prkno a snowboardcrossařka si zlomila oba kotníky. Kvůli tomuto zranění přišla o únorovou olympiádu v Pekingu, i když zpočátku svůj start nevylučovala a chtěla pro něj udělat všechno.

Nakonec však přiznala, že se jí ulevilo, když svou snahu odpískala a soustředila se plně na rehabilitaci. Kotníky měla sešroubované dohromady šesti šrouby a jednou destičkou, což ji přeci jen v pohybu omezovalo, ostatně to sama nedávno přiznala. „Cítím, že mi to tam trošku vadí. Po vyndání by se pohyb ale měl výrazně zlepšit," řekla Samková.

Foto: Instagram @eva_samkova

Pahejlky o pár šroubů lehčí, napsala Samková na Instagramu na snímku z nemocnice.

Teď už má šrouby venku a po krátkém odpočinku a rekonvalescenci se může vrhnout do přípravy na novou sezonu s vrcholem na mistrovství světa v gruzínském středisku Bukuriani na přelomu ledna a února příštího roku. S fanoušky se o další velký milník podělila na sociálních sítích.

Foto: Instagram @eva_samkova

Ukázala i šrouby, které ji z kotníků vyoperovali.

Reklama

Související témata: