Hlavní obsah

Česká šampiónka mění prkno. Samková se ukáže doma na netradiční trati

Sníh, beton, asfalt, dlažba, hlína? Není problém. Dejte ji prkno, ona si s ním poradí. Tak to má česká snowboardová královna Eva Samková, která se už chystá na vrchol nadcházející sezóny. Tím bude zimní olympiáda v Pchjongčchangu. Ani přes léto se prknu ale nevyhne. Suchou přípravu se rozhodla okořenit longboardcrossovým závodem Red Bull Feel the Wheel v Benátkách nad Jizerou.

Foto: Dan Vojtěch Red Bull Content Pool

Evs Samková na trati, jak letos uspěje v Benátkách nad Jizerou?

Článek
Fotogalerie

Po dvouleté pauze se 17. června postaví na start speciálně upravené trati a bude se snažit obhájit předloňské vítězství. „Posledně jsem to nečekala. Letos si úplně nevěřím, konkurence bude velká," je opatrná nejlepší žena Světového poháru ve snowboardcrossu. V zimě kombinéza, v létě lehčí dres. Hlavně ale nezapomenout na chrániče.

Do Benátek nad Jizerou se sjede longboardová elita z celých Čech. V unikátním klání, ve kterém se kombinuje snowboardcross a jízda na „dlouhém prkně", budou závodníci a závodnice bojovat o titul krále „Bude to stoprocentně veliký," slibuje duchovní otec celé akce biker Michal Maroši.

Jednou z největších hvězd na pumptrackové trati bude Samková. Ta si disciplínou podobnou snowoardcrossu zpestřuje léto, než se vydá za sněhem do daleké Argentiny. „Strašně se těším. Mám to v Benátkách moc ráda a zvlášť teď je tam moc pěkně. Navíc jsem závod před dvěma lety vyhrála, a to jsem to na skatu nebo longboardu skoro vůbec neuměla. Teď už mám trochu víc naježděno," připomíná Samková své vítězství.

V srpnu směr Jižní Amerika

A jak to vlčí dáma vidí letos, pro kterou je svoboda a její smečka nejvíce? „Na obhajobu si úplně nevěřím. Myslím, že bude větší účast a tím pádem i větší konkurence. Skoro jsem letos nejezdila, budu si muset zajet do Benátek zatrénovat," nebere předloňská vítězka závod na lehkou váhu.

Kromě benátského klání se čtyřiadvacetiletá sportovkyně momentálně věnuje atletice a posilování. V srpnu pak odletí trénovat na zasněžené vrcholky argentinských hor do Jižní Ameriky.

Samková nebude jedinou hvězdou prohánějící se na prkně po dráze. Společnost jí bude dělat její snowboardový tým. Samozřejmostí je také start autora celého konceptu - Marošiho. Skateboardové triky vymění v Benátkách za rychlost a pověstné pumpování několikanásobný mistr české republiky a jediný český vítěz světového poháru ve skateboardingu Maxim Habanec.

Reklama