Hlavní obsah

Český rekordman a olympionik záhadně zmizel. Policie po něm pátrá už měsíc!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patřil k největším českým nadějím, přesto v 28 letech nečekaně ukončil profesionální kariéru. Dvojnásobný český olympionik a držitel národního rekordu ve skoku na lyžích Antonín Hájek už o sobě rodině nedal přes měsíc vědět a policie po něm zatím marně pátrá.

Foto: Profimedia.cz

Antonín Hájek na tiskové konferenci Českého svazu lyžařů skokanů před sezonou 2021/2022.

Článek

Velké obavy panují o bývalého skokana na lyžích Antonína Hájka, který je již přes měsíc nezvěstný. Policie po něm pátrá od 2. října, kdy obdržela informaci o pohřešování od jeho rodiny. „Pátrání po pohřešované osobě stále probíhá. Muž o sobě od té doby nepodal žádnou zprávu," uvedla deníku Blesk policejní mluvčí Adéla Fialová.

Rodina netuší, kde by se pětatřicetiletý bývalý sportovec mohl nacházet. Spekuluje se o Malajsii, kam prý plánoval odjet za prací. V posledních letech se mu krom sportovního života začal hroutit i ten osobní.

V sezoně 2009/10 zaznamenal Hájek nejdelší skok v kariéře dlouhý 236 metrů, čímž stanovil i dosud nepřekonaný český rekord. V tu dobu zaostal o pouhé tři metry za světovým rekordem. V letech 2010 a 2014 reprezentoval Českou republiku na zimních olympijských hrách ve Vancouverzu a Soči, nejlepším výsledkem pro něj bylo 7. místo na velkém můstku v Kanadě.

I když ve Světovém poháru nepatřil k předním skokanům, jeho konec ve 28 letech byl pro mnohé překvapením. Poté se věnoval trénování, jako hlavní trenér vedl českou ženskou skokanskou reprezentaci v Pekingu.

Po údajné aférce s jednou ze svých svěřenkyň se rozvedl se svou ženou Veronikou, kterou si v roce 2019 v Harrachově vzal. Zda za jeho zmizením stojí osobní problémy, nikdo netuší.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články