Hlavní obsah

Chvíle hrůzy. Švýcar Caviezel byl po drsném pádu převezen vrtulníkem do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžký pád elitního sjezdaře Maura Caviezela poznamenal nedělní super-G během Světového poháru v Lake Louise. Švýcar po kontaktu s jednou z branek ztratil stabilitu, upadl, uhodil se o ledovatou sjezdovku do hlavy a bezvládně doklouzal k ochranným sítím. Závod byl zhruba na dvacet minut přerušen.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Záchranáři transportují zraněného švýcarského sjezdaře Maura Caviezela vrtulníkem do nemocnice.

Článek

Diváci i další přítomní prožili chvíle strachu poté, co se Caviezelovi zařízla lyže do sněhu a po těžkém pádu jeho bezvládné tělo zastavily až ochranné sítě. Po zhruba deseti minutách se Caviezel s krvácející odřenou tváří postavil na nohy, ale i tak byl z trati transportován vrtulníkem do nemocnice v Canmore.

Zkušenému 34letému lyžaři přitom sjezdovka v Lake Louise sedí, dvakrát zde v minulosti vystoupil v super-G v rámci SP na stupně vítězů. Drsný pád by mohl mít vážné následky už proto, že starší z bratrské dvojice utrpěl začátkem roku 2021 poranění mozku při tréninku v Garmisch-Partenkirchenu. V sobotu absolvoval první závod SP od prosince 2020, sjezd však nedokončil.

Podle sdělení švýcarské lyžařské federace by měl být bronzový medailista z MS 2017 v kombinaci v pondělí převezen do Švýcarska, kde se podrobí dalším vyšetřením.

Úvodní superobří slalom sezony v kanadském zimním středisku vyhrál Caviezelův krajan Marco Odermatt. Držitel velkého křišťálového glóbu z minulého ročníku si druhým podzimním vítězstvím pojistil vedení ve Světovém poháru.

Reklama