Hlavní obsah

Cochran-Siegle oslavil v super-G v Bormiu první výhru v SP

Bormio

Americký lyžař Ryan Cochran-Siegle vyhrál odložený superobří slalom v Bormiu. Vítěz obou víkendových tréninků sjezdu oslavil v Itálii na sjezdovce Stelvio první triumf ve Světovém poháru se suverénním náskokem 79 setin sekundy před Rakušanem Vincentem Kriechmayrem.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Americký lyžař Ryan Cochran-Siegle vyhrál odložený superobří slalom v Bormiu.

Článek

Corchran-Siegle, jenž před Vánoci skončil druhý ve sjezdu ve Val Gardeně, potvrdil formu z poslední doby. Výborně zajel především horní pasáž a jako jediný zvládl trať pod minutu a 30 sekund. V super-G přitom dosud nikdy nestál ani na stupních vítězů, jeho dosavadním maximem bylo osmé místo z Val Gardeny.

"Neměl jsem žádná velká očekávání. Ale sebevědomí dělá hodně - když ho člověk cítí, všechno je snazší. Už stupně vítězů ve Val Gardeně byly víc, než jsem čekal, a teď tohle. Takový den si můžu jen užívat," řekl osmadvacetiletý Cochran-Siegle po vítězství. Pro USA vybojoval první výhru v mužském super-G od roku 2006, kdy triumfoval Bode Miller v Hinterstoderu.

Vedle Kriechmayra udržel ztrátu na vítěze pod jednou sekundou už jen třetí Adrian Smiseth Sejersted. Další Nor Aleksander Aamodt Kilde na čtvrtém místě měl manko 1,18 sekundy a v celkovém pořadí SP i v hodnocení disciplíny zůstal na druhém místě. Vedení v seriálu uhájil s náskokem 37 bodů dnes dvanáctý Francouz Alexis Pinturault. Pořadí super-G dál vede Švýcar Mauro Caviezel, který byl za Kildem pátý.

Program závodů v Bormiu museli pořadatelé dvakrát upravovat kvůli počasí. Po nepříznivé předpovědi nejprve přesunuli původně úterní super-G na pondělí místo sjezdu, nakonec se ale v pondělí kvůli silnému sněžení a špatné viditelnosti nemohlo závodit vůbec. Superobří slalom se proto vrátil na úterní termín, sjezd se pojede až ve středu.

Závod SP ve sjezdovém lyžování v Bormiu (Itálie):
Muži - superobří slalom:
1. Cochran-Siegle (USA) 1:29,43
2. Kriechmayr (Rak.) -0,79
3. Sejersted (Nor.) -0,94
4. Kilde (Nor.) -1:18
5. M. Caviezel (Švýc.) -1,36
6. Jansrud (Nor.) -1,37
7. Baumann (Něm.) -1,45
8. Kryenbühl (Švýc.) -1,48
9. Odermatt (Švýc.) -1,50
10. Mayer (Rak.) -1,53.
Průběžné pořadí super-G (po 3 ze 7 závodů):
1. M. Caviezel 225
2. Kilde 172
3. Kriechmayr 141
4. Jansrud a Sejersted oba 140
6. Cochran-Siegle 132.
Průběžné pořadí SP (po 12 z 38 závodů):
1. Pinturault (Fr.) 462
2. Kilde 425
3. Odermatt 369
4. Kristoffersen (Nor.) 312
5. M. Caviezel 262
6. Zubčič (Chorv.) 250

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články