Hlavní obsah

Feller vede po 1. kole slalom na MS, Forejtek se do první třicítky nevešel

Aktualizováno

Rakouský lyžař Manuel Feller vyhrál vyrovnané první kolo závěrečného slalomu na mistrovství světa. Třicetiletý rodák z Fieberbrunnu si vybudoval náskok 13 setin sekundy před Norem Lucasem Braathenem a AJ Ginnisem z Řecka. O setinu více ztrácí před druhým kolem Němec Linus Strasser. Jediný český zástupce Filip Forejtek skončil mimo první třicítku.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Rakouský Manuel Feller v akci.

Článek

Jako první vyrazil na trať stříbrný medailista z obřího slalomu Loic Meillard. Švýcar ale chyboval hned ve třetí brance a jízdu nedokončil. Ostatní soupeři si od té doby dávali na ošemetný a strmý úvod pozor.

Fellerovi se podařila se startovním číslem 4 především druhá polovina tratě. Měl nejrychlejší třetí a čtvrtý sektor a do cíle dojel v čase 46,93 sekundy.

Hned za něj se zařadili vedoucí muž disciplíny Světového poháru Braathen, který před třemi týdny absolvoval operaci slepého střeva, a Ginnis, jenž navázal na nečekané druhé místo z generálky v SP v Chamonix. Obhájce titulu Nor Sebastian Foss-Solevaag je zatím pátý se ztrátou 35 setin. Prvních devatenáct závodníků je v pořadí natěsnáno do jedné sekundy.

Druhé kolo se uskuteční od 13:30.

Reklama

Související témata: