Hlavní obsah

Kombinace SP ve Svatém Mořici byla kvůli počasí zrušena

Svatý Mořic

Kombinační závod Světového poháru lyžařek ve Svatém Mořici byl zrušen. Pořadatelé kvůli silnému větru a husté mlze zrušili odpolední superobří slalom a posléze upustili i od myšlenky odjet ho v rámci sobotního samostatného závodu.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Vítr a mlha zavinily zrušení kombinačního závodu ve Svatém Mořici.

Článek

Po slalomu vedla Američanka Mikaela Shiffrinová o 39 setin před mistryní světa Wendy Holdenerovou ze Švýcarska. Česká reprezentantka Ester Ledecká, dvojnásobná světová šampionka ve snowboardingu, ztrácela na 32. místě 4,66 sekundy.

Počasí dnes lyžařkám změnilo program hned několikrát. Nejprve pořadatelé ve Svatém Mořici prohodili pořadí disciplín kombinace a na dopoledne přeložili slalom, který se v mlze mohl odjet. Super-G přesunuli na 13:00 a doufali, že se podmínky zlepší. Ani odložení startu o další hodinu ale viditelnost na trati nezlepšilo.

V sobotu a v neděli mají ženy ve Švýcarsku na programu dva závody v superobřím slalomu. Mezinárodní lyžařská federace FIS jednala s reprezentačními trenéry o možnosti započítat první z nich do kombinace, tu ale nakonec zrušila.

Reklama

Související témata: