Hlavní obsah

Komplikace. Ledecká nestihne start sezony, musí oželet oblíbené středisko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lake Louise je pro Ester Ledeckou oblíbenou lyžařskou destinací, však zde poprvé nakoukla ve Světovém poháru do elitní desítky, před třemi lety tam slavila premiérové vítězství v seriálu. Letos se ale v Kanadě pojede příští týden bez ní. Trojnásobná olympijská vítězka stále není po zranění připravena závodit v maximální rychlosti.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Ester Ledecká při vyhlášení ankety Armádní sportovec roku.

Článek

Letní dlouho utajovaná zlomenina klíční kosti, kterou utrpěla mimo lyžařský trénink, si vyžádá delší hojení a rekonvalescenci, než sama hvězdná lyžařka a snowboardistka doufala.

„Asi to bude ještě chvíli trvat, ale doufám, že Lake Louise bychom mohli stihnout,“ hlásila při svém jediném setkání s médii na konci října při vyhlášení nejlepších armádních sportovců. Na závody v Kanadě byla přihlášena, ale podle informací Sport.cz nakonec přihlášku nechala stáhnout.

Ledecká obvykle úvodní rychlostní závody sezony spojí s přípravným kempem v tamních dobrých podmínkách, jenže letos do zámoří nevyrazila. Už předtím přišla o důležitou letní sjezdařskou přípravu v Chile.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká a její tři zlaté medaile z olympijských her 2018 v Pchjongčchangu a 2022 z Pekingu.

Na Českém slavíku před necelými dvěma týdny předávala ocenění spolu se svým tatínkem Jankem, tento čtvrtek měla být hostem při slavnostním otevření chodovského Centra pohybové medicíny Pavla Koláře, ale nedorazila. Oficiální tréninky v Lake Louise jsou na programu už v úterý.

Další rychlostní závody se pojedou ještě před Vánoci ve Svatém Mořici, kde by si Ledecká teoreticky mohla odbýt závodní premiéru na svých nových lyžích Kästle, pokud by se stihla připravit. Další start by přišel až v novém roce. To ale už vyprší ultimátum, které dostala od Svazu lyžařů ČR na podpis reprezentační smlouvy. A v jednáních podle zákulisních informací stále žádný posun nenastal.

Reklama