Hlavní obsah

Konečně dohoda? Zástupci Ledecké odsouhlasili smlouvu, jenže podepsáno stále není

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když zima už se loučí, na lyžařském svazu zbývá dořešit jednu vleklou kauzu, která se táhne celou sezonu: reprezentační smlouvu Ester Ledecké pro lyžařské disciplíny. Trojnásobná olympijská vítězka má totiž stále podepsaný kontrakt umožňující jí start jen ve snowboardových závodech, čehož plně využila druhým a prvním místem na závěr Světového poháru.

Foto: Jiří Koťátko / CNC / CNC / Profimedia

Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká.

Článek

Lyžařské závody vinou rekonvalescence po tříštivé zlomenině klíční kosti nestihla, do další sezony je ještě času dost. Ale smlouva na celý olympijský cyklus opravňující Ledeckou ke startu v mezinárodních závodech by dodala klid oběma stranám.

„S podpisem reprezentační smlouvy na snowboardu jsme jako výkonný výbor vnímali, že jsme blízko podpisu obou smluv,“ popisuje prezident Svazu lyžařů ČR David Trávníček.

Foto: Sport Invest

David Trávníček s Ester Ledeckou na archivním snímku.

Po měsíci dalšího ladění přišla na svaz potvrzená textace smlouvy od zástupců Ledecké i naskenovaná podepsaná smlouva. Na středeční svazový výkonný výbor ale originál ještě nedorazil.

„Proces jednání je dokončený, byl časově náročný a všichni zúčastnění jsou vyčerpáni. Ale dokud není smlouva podepsaná, nedá se to brát jako hotová věc,“ připomněl Trávníček. Od smlouvy s úsekem snowboardingu se lyžařská liší zejména v příloze týkající se umístění sponzorských log na kombinéze.

Trávníček, jenž je zároveň šéfem firmy Sport Invest Marketing, která Ledeckou do loňska zastupovala, má za sebou první rok v pozici šéfa lyžařského svazu. O čem po něm ještě hovořil?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mikaela Shiffrinová ve Špindlerově Mlýně.

EKONOMICKÝ VÝSLEDEK SP VE ŠPINDLEROVĚ MLÝNĚ. „Je dáno, že pokud získáte dotační prostředky, musíte skončit bez výdělku. Ještě nám některé doklady scházejí, konečné vyúčtování proběhne až na přelomu roku. Nečekám, že bychom byli v minusu, i když jsme měli strach o vícenáklady kvůli energiím a nedostatku sněhu.“

DALŠÍ SVĚTOVÉ POHÁRY. „Hned ve Špindlerově Mlýně i pak na mistrovství světa probíhala diskuze o budoucnosti, protože vypršely dohodnuté termíny. Máme ambice vrátit Světový pohár nejpozději za čtyři roky, ale ne dříve než za dva kvůli finanční náročnosti. Co se týče dalších disciplín, za rok v březnu proběhne opět SP ve slopestylu na Snowjamu, snowboardkros bychom rádi přivítali na Dolní Moravě o rok později. Ideální scénář je mít každý rok jednu významnou sportovní akci, kde by se střídaly sjezdové lyžování, klasické a snowboarding."

SITUACE NA ÚSEKU SKOKŮ. „Chystá se valná hromada. Jakub Janda avizoval, že to bude jeho poslední rok, taková byla dohoda mezi námi. Zabýváme se zajištěním úseku skoků i severské kombinace, kde není sportovně ani organizačně příznivá situace. Zatím se je nechystáme spojit, zůstanou samostatnými.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.